Sosyal Medya

Güncel

Atalay Filiz için ceza belli oldu

Atalay Filiz'in Ankara'da iki cinayetin sanığı olarak yargılandığı davada, savcılık esas hakkındaki mütalaasını verdi. Mütalaada, Filiz'in iki kişiyi tasarlayarak öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.



 Atalay Filiz'in Ankara'da iki cinayetin sanığı olarak yargılandığı davada mütalaa açıklandı.
 
CEZAÄ° EHLÄ°YETÄ° SABÄ°T
Savcı mütalaasında Atalay Filiz'in tasarlayarak adam öldürme suçu işlediğini belirtti. Filiz'in cezai ehliyetinin sabit olduğuna işaret edilen mütalaada istenen ceza da belirtildi.
 
BÄ°R SONRAKÄ° DURUÅžMA MART'TA
 Savcı, Filiz'in iki kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatları mütalaaya karşı savunmalarını sunacak. Mahkeme bir sonraki duruÅŸma için Mart ayı başına gün verdi.
 
YAPILAN Ä°NCELEME YETERSÄ°Z
Filiz'in savunma avukatlarından Merve Uçanok ise, mütalaaya ilişkin şunları kaydetti: Atalay Filiz'in cezai ehliyetine etki edecek nitelikte deliller var. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Sunacağımız deliller Filiz'in küçük yaştan itibaren normal olmayan davranışlar sergilediğini ve ciddi anlamda incelemesi gereken adli bir vaka olduğu gerçeğini ortaya koyacak.
 
Daha önceki  celselerde, Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı incelemenin son derece yetersiz ve usule aykırı olduÄŸunu dile getirdik. Ä°stanbul'da annesini öldüren Aslı Sönmezler ve yine Ä°stanbul'da kadına tekme attığı için bir baÅŸka sanığa akli dengesinin yerinde olup olmadığı yönünde birden fazla muayene gerçekleÅŸtirildi. Usul kuralı da üç haftadan az olmamak üzere sanığın gözetim altına alınabileceÄŸi yazıyor ve hatta bu süre en fazla 3 aya kadar uzatilabiliyor. Hiçbir delili dikkatlice incelemeden ve sadece tek bir muayene ile sanığın cezai sorumlulugunun tam olduÄŸunu söylemek bizce adil deÄŸil. Bu yönde delillerimizle birlikte Yargıtay ve AÄ°HM kararlarını da dikkate alarak önümüzdeki celse tevsii tahkikat taleplerimiz olacak." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.