Sosyal Medya

Güncel

Hayati Küçük: Atambayev'in FETÖ'den para aldığını düşünüyorum

Daha önce FETÖ'den ayrılan tanık Hayati Küçük, Kızgız Cumhurbaşkanı hakkında çok çarpıcı iddiada bulundu.



Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasında, tanıklığına baÅŸvurulan eski örgüt mensubu Hayati Küçük, kendisinin de görev yaptığı Gürcistan'da örgüt faaliyetleriyle ilgili her ay ABD, Ä°ngiltere, Ä°srail BüyükelçiliÄŸine rapor verildiÄŸini söyleyerek, "Neden buralara rapor veriyoruz?' dedik, ciddi kavgamız oldu. Bize öğretmen olarak gelen Amerikan vatandaÅŸları vardı. Daha sonra bunların CIA, FBI ile baÄŸlantılı olduklarını fark ettik. Okullar ABD'den gelen heyetçe teftiÅŸ ediliyordu. Bu milletin parasıyla yapılan kurumların raporlarının neden buraya verildiÄŸini düşündüm. Bu, her ülkede yapılıyormuÅŸ." dedi. 

"Kırgız Cumhurbaşkanının bile yapıdan para aldığını düşünüyorum"

Örgütün, mali olarak her ülkedeki yapılanmanın kendisine yetmesi yönünde talimatı bulunduÄŸunu, ancak Gürcistan'da iÅŸ dünyası zayıf olduÄŸundan dışarıdan destek aldıklarını ifade eden Küçük, Gürcistan'a yıllarca Denizli'den destek geldiÄŸini, Uluslararası Karadeniz Ãœniversitesinin de Ä°zmir'den mali destek aldığını anlattı.

Süreç içinde örgütün etkin olduÄŸu bazı ülkelerin ise kendi illerine para göndermeye baÅŸladığını dile getiren Küçük, örgütün, faaliyet gösterdiÄŸi ülkelerdeki bürokrat, yargı mensubu, siyasetçi kiÅŸilere de para dağıttığını ifade etti.

"Anayasa mahkemesi baÅŸkanından baÅŸlar, milli eÄŸitim bakanına kadar gider. Kırgızistan'da, CumhurbaÅŸkanının bile bu yapıdan para aldığını düşünüyorum."diyen Küçük, örgütün, ABD'de de Hillary Clinton'a destek verdiÄŸini savundu.

Karadenizli, sosyal demokrat bir aileden geldiÄŸini, namazı, abdesti çocuk yaÅŸta girdiÄŸi örgüt içinde öğrendiÄŸini söyleyen Küçük, şöyle devam etti: "Benim okulumda, KabataÅŸ'ta namaz kılmak yasaktı. O günkü konjonktüre de bakmak gerekir. O günlerde örgüt diye PKK'yı bilirdik. Bize hep 'Türkiye'de masonlar, masonik yapı, yabancılar Türkiye'yi iÅŸgal etmiÅŸ. Birgün de biz idare edeceÄŸiz.' denirdi. Mesela 2000'li yıllarda 600'e yakın kaymakamımız olduÄŸu söylenirdi. Polisi söylemiyorum. Mesela, 1997'de eÅŸim ve çocuklarımla KGB tarafından Gürcistan'dan sınır dışı edildik. Hoca, 'Rize'den ev tut, Gürcistan'ı oradan idare et.' dedi. Rize'de ev tuttuk. Nota yazıldı, çalışmalar yapıldı, rahmetli Ä°smail Cem, benim geri dönüşümü saÄŸladı." Küçük, Türkiye'nin eski Tiflis Büyükelçileri Fatma Dicle Topuz ve Ufuk Tevfik Okyayuz'un örgüte çok karşı kiÅŸiler olduÄŸunu anlatarak, "Ãœlke imamı, Tevfik Bey için, 'Bu çok hainlik yapıyor, iÅŸini buradan bitirelim.' dediler. Kopuz'u da görev süresi bitmeden, cemaat okullarının olmadığı yere gönderdiler. Böyle bir yapı bulamazsınız. Kendi kardeÅŸini bile yeri geldiÄŸinde limon gibi sıkar atar." diye konuÅŸtu.

Örgütün yurt dışında da "himmet" topladığını söyleyen Küçük, "Yabancı ülkelerde himmet daha kolay toplanıyordu. Ä°ÅŸ adamları cemaate mahkumdu. Yoksa canına okurlardı. Hayati tehlikesi de olabilir, dükkanı, fabrikası da kapatılabilirdi." ifadelerini kullandı.

Küçük, o dönemde, Gülen'in Papa ile görüşmesinin örgüt için dünyada güzel ÅŸeyler doÄŸuracağının söylendiÄŸini, hatta görüşmenin fotoÄŸraflarını ve görüntülerini bunun için kullandıklarını bildirdi. .

Gürcistan'da örgüte ait bir kurum için tahsis edilen arazinin görüntülerini gösterdiği Fetullah Gülen'in, "Hayati Bey, bu yerin durumunu kilise biliyor mu?" diye sorduğunu kaydeden Küçük, örgütün, zaman zaman kiliselere de el altından yardımda bulunduğunu anlattı.

Küçük, Fetullah Gülen'e, "Vali, 'Burada tarihi kilisemiz var, bunu restore etmek lazım.' dedi. "Valinin böyle bir ÅŸartı var" dediÄŸini ifade ederek, restorasyonun maliyetinin 10-15 milyon dolar gibi bir rakam tuttuÄŸunu, görüşmeler sonucunda "Bütünüyle yapmayalım, yardımda bulunalım." denilerek, 300 bin dolar restorasyon için verildiÄŸini kaydetti.

KAYNAKAA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.