Sosyal Medya

Güncel

DARBE başarılı olsaydı kimin Cumhurbaşkanı olacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, darbe girişimi başarılı olsaydı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koltuğuna Muhafız Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış’ın oturacağını söyledi. Topçu, “Arkadaş da orada fotoğraf çekilecek, Cumhurbaşkanının koltuğunda. Bitti olay” dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın BaÅŸdanışmanı Yalçın Topçu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir restoranda gazete ile televizyonların Ankara temsilcileri ve muhabirleriyle bir araya geldi. Gündeme iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan ve soruları yanıtlayan Topçu, Türkiye'nin dar bir koridordan geçtiÄŸini, 100 yıl evvel planlarını yarıda bırakanların bunu tamamlamak istediÄŸini söyledi. Topçu, “Sevr ile falan da yetinmeyecekler, ben böyle inanıyorum. Bizi geldiÄŸimiz yere göndermek istiyorlar” dedi. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriÅŸimine iliÅŸkin bilinmeyen detayları da anlatan Topçu, “TuÄŸrul Bey'i aradım, 'Devlet Bey'i alalım Külliye'ye gidelim' dedim. UlaÅŸamadık” sözleriyle MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'ye ulaÅŸmak istediÄŸini anlattı.

FOTOĞRAF ÇEKİLECEKTİ

Daha sonra CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'ne gittiÄŸini belirten Topçu, “Sonradan tutuklanan o Kutsi, 'ÅŸahsi mesele deÄŸil' diyen Muhafız Alay Komutanı'nın (Muhsin Kutsi Barış) yanına gittik. 'Sizin ÅŸahsınızla alakalı deÄŸil bu iÅŸ' diyor. Orada bütün dert ve dava ÅŸu, Külliye'nin içine girecekler güya... Orada kim var? Ben varım, Ankara Valisi var, o günkü Emniyet Genel Müdürü var, Ankara Emniyet Müdürü, Genel Sekreter Yardımcılarından Metin Bey ve Nadir Bey var. Bizi yere yatıracaklar, kelepçe takacaklar elimize, ayağımıza. ArkadaÅŸ da orada fotoÄŸraf çekilecek, CumhurbaÅŸkanının koltuÄŸunda. Bitti olay” diye konuÅŸtu.

FERASET SÄ°YASETÄ° YAPILMALI

Anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde de bulunan Topçu, “Fırsat siyaseti” yerine “feraset siyaseti” yapmanın önemini vurguladı. Millete gidecek bir konuyu bu kadar zorlaÅŸtırmanın anlamı olmadığını belirten Topçu, milletin saÄŸduyusuna inanmak gerektiÄŸini söyledi.

 



NEGATİF MUHALEFETİN SIRASI DEĞİL

Husumet ve kavgayı artırmanın kimseye yarar getirmeyeceÄŸinin vurgulayan Topçu,”Herkesin eksiÄŸi ve hatası vardır ama siyasetimizin ÅŸu anda bazı ÅŸeyleri ertelemesi gerekir. Negatif muhalefetin zamanı deÄŸil. Åžu anda yapıcı, yol gösterici, sorumlu ve pozitif bir muhalefet izleme zamanı. Bence muhalefet bunu yaparsa kendisi de ülke de kazanır ama böyle yaka paça, negatif, bunun bir faydası yok” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.