Sosyal Medya

Güncel

Batman'daki trafolar aşırı yüklenmeye dayanamıyor

Batman'ın Petrol Mahallesi'ndeki elektrik trafoları aşırı yüklenme nedeniyle son 10 günde 10 defa yandı.



Dicle Elektrik tarafından her fırsatta yapılan uyarılara raÄŸmen ev ve iÅŸyerlerini elektrik sobalarıyla ısıtanların oluÅŸturduÄŸu aşırı yük, Batman’da bulunan Petrol Mahallesinin trafosunun cayır cayır yanmasına neden oldu.

ATEŞ TOPUNA DÖNDÜ

Olay, önceki akÅŸam saat 20.00 sıralarında Batman’ın Petrol Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, çok sayıda evin elektrik aldığı trafo, aşırı yüklenme sebebiyle yanmaya baÅŸladı. Trafoda patlamaların ardından baÅŸlayan yangın, kısa sürede yerdeki panoya da sıçradı. Trafo ve panonun bulunduÄŸu elektrik direÄŸi adeta ateÅŸ topuna dönerken, mahallenin elektriÄŸi kesildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiyenin çabaları sonunda yangın güçlükle kontrol altına alınabildi.

Batman'daki trafolar aşırı yüklenmeye dayanamıyor

10 GÃœNDE 10 TRAFO YANDI

Dicle Elektrik Dağıtım Batman Ä°l Müdürü Faruk Ä°ÅŸlek, 2016 yılında aşırı yüklenme ve israf nedeniyle 178 adet, 2017 yılının ilk 10 gününde ise Petrol mahallesindeki ile birlikte 10 trafolarının aşırı yüklenme yüzünden yandığını belirtti. Ä°ÅŸlek, tüm uyarılarına raÄŸmen ısınma amaçlı kullanımdan kaynaklanan aşırı yüklenme ve israfın devam ettiÄŸini belirterek, bunun hem ülke ekonomisine zarar verdiÄŸini hem de diÄŸer müşterilerinin saÄŸlıklı enerji almasını engellediÄŸini söyledi.

Batman'daki trafolar aşırı yüklenmeye dayanamıyor

TRAFOLAR YETÄ°ÅžMÄ°YOR

Ä°l Müdürü Faruk Ä°ÅŸlek, 2016 yılının Eylül-Ekim döneminde 100 milyon kWA olan Batman’daki aylık elektrik tüketiminin havaların soÄŸumaya baÅŸlamasıyla tırmanışa geçtiÄŸini ve ÅŸu anda aylık tüketimlerinin 230 milyon kWA’ya ulaÅŸtığını aktardı. Tüm uyarılarına raÄŸmen elektriÄŸin israf edildiÄŸini, aşırı yüklenme nedeniyle çok sayıda arızanın meydana geldiÄŸini ve bu yüzden de müşterilerinin maÄŸdur olduÄŸuna iÅŸaret eden Dicle Elektrik Dağıtım Ä°l Müdürü Ä°ÅŸlek, bu sebeple artık trafo yetiÅŸtirememekten yakındı.

KAYIT DIÅžI YÃœZDE 75

Yüzde 75’i bulan kayıt dışı elektrik kullanımıyla ilgili tavizkar davranmayacaklarını da kaydeden Ä°ÅŸlek, “Kaçak elektrik kullanımıyla ilgili mücadelemiz sürecek. Kaçak elektrik kullanımı aşırı tüketim ve israfı da beraberinde getiriyor. Bu durum ülkedeki her vatandaşı etkiliyor. Maddi kayıpların yanı sıra vatandaÅŸların elektriksiz kalmasına da neden oluyor. Kaçak elektrik kullanmayalım, israftan kaçınalım, kimseyi de maÄŸdur etmeyelim” dedi.

Batman'daki trafolar aşırı yüklenmeye dayanamıyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.