Sosyal Medya

Güncel

Irak hükümeti: Terör örgütü PKK'ya geçit yok

Irak Hükümet Sözcüsü Saad el-Hadisi, terör örgütü PKK'yı kastederek meşru olmayan silahlı grupların Musul'un Sincar ilçesindeki varlığına müsaade edilmeyeceğini söyledi.



Irak Hükümet Sözcüsü Saad el-Hadisi, terör örgütü PKK'yı kastederek meÅŸru olmayan silahlı grupların Musul'un Sincar ilçesindeki varlığına müsaade edilmeyeceÄŸini, Irak askerleri ve PeÅŸmergelerden oluÅŸacak ortak gücün bölgenin güvenliÄŸini saÄŸlayacağını belirtti.

Hadisi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yayımlanan haftalık "WiÅŸe" gazetesine yaptığı açıklamada, "Kentin (Sincar) güvenliÄŸinin saÄŸlanması için Irak ordusu ve PeÅŸmergelerden meydana gelen ortak bir güç kurulacak. Bundan sonra kentin güvenliÄŸi söz konusu ortak gücün sorumluluÄŸunda olacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Irak'ın üzerinde uzlaÅŸtığı ortak bildirinin hayata geçirilmesi için bu adımın önemine dikkati çeken Hadisi, "Sincar'da ortak bir gücün kurulması, ortak bildirinin ilk somut adımı olacaktır." dedi.

Terör örgütü PKK'yı kasteden Hadisi, Irak dışından gelen ve yasal olmayan herhangi bir gücün Sincar'da varlığına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.