Sosyal Medya

Güncel

"Başika'dan çekilme Musul'dan sonra"

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hisham El Alawi, Başika Kampı'ndaki Türk askerlerinin Musul operasyonu sonrası çekilmesi konusunda uzlaşıldığını söyledi.



Ankara'da bir grup gazeteciye konuÅŸan Irak'ın Ankara Büyükelçisi Alawi, BaÅŸika Kampı'ndaki Türk askerlerinin Musul operasyonu sonrası çekilmesi konusunda Ankara ve BaÄŸdat arasında anlaÅŸmaya varıldığını, çekilmeyle ilgili detayların da taraflar arasında görüşüleceÄŸini söyledi. 

Büyükelçi Alawi, Musul operasyonunun 3 ay içinde bitmesinin beklendiğini belirtti, "Başika sorunu çözülürse diğer askeri işbirliği konuları görüşülür" dedi.

"Türkiye'nin Irak topraklarında operasyon yapmasını istemiyoruz, böyle bir beklentimiz yok" diyen Büyükelçi, "Terör örgütlerinin topraklarımızdan komşularımızı tehdit etmesine müsaade etmeyiz" dedi.

Büyükelçi Sincar'daki PKK varlığına ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

"Sincar'da herhangi bir yabancı grup ya da PKK varlığına müsaade etmeyiz. Bunun için her türlü seçenek değerlendirilir, anayasamızda yer alıyor. Şimdi önceliğimiz Musul ama Sincar'ı da özgürleştirme konusunda bir şüphemiz yok."

"Açıklama bekliyoruz"

BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın BaÄŸdat ve Erbil ziyareti hakkında konuÅŸan Alawi, "SaÄŸlık ve Savunma bakanlarının BaÅŸika Kampı ziyareti programda yoktu, Türk tarafından bu konuda açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.