Sosyal Medya

Güncel

Fırat Kalkanında Siviller de görev alacak

Milli Savunma Bakanı Işık, sivillerin de Fırat Kalkanı’na dahil olacağını açıkladı: “Şimdi biz Bab’a kadar gittik, 2 bin kilometrekarelik alanı DEAŞ’tan temizledik, (oradakilere) ‘artık ne haliniz varsa görün’ diyemeyiz. Kamu çalışanları da zaman zaman burada görev yapacak”



Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gündemdeki pek çok konuya iliÅŸkin önemli açıklamalarda bulundu. “El-Bab'tan bugün yarın çekiliriz diyemeyiz” ifadesini kullanan Işık, buraların yeniden yaÅŸanabilir hale getirilmesinin önemine iÅŸaret etti.

ÖYLE BIRAKAMAYIZ

“Biz orada iÅŸgal amaçlı bulunmuyoruz. Suriye'nin istikrar kazanması Türkiye için önemli. Kendi güvenliÄŸimizi sınırlarımız içerisinde saÄŸlamamız imkanı olmadığını artık herkes gördü” diyen Işık, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında teröristlerden temizlenen bölgelere kamu çalışanlarının da gönderilebileceÄŸini belirterek ÅŸunları söyledi: “680 sayılı KHK, kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışanların (işçiler dahil), Türk ordusunun gönderilmesine karar verilen ülkelerde geçici olarak görevlendirilebilmesine imkan tanıyor. Kamu çalışanları, normalde yurtdışına uluslararası anlaÅŸmalarla çıkıyor. Suriye'de biz ÅŸimdi El-Bab'a kadar gittik, 2 bin kilometrelik alanı DAEÅž'ten temizledik. 'Ne haliniz varsa görün. Sıkıntı, yokluk içerisinde yaÅŸayın' deme hakkımız yok. Orada hayatı tekrar canlandıracak, normalleÅŸtirecek adımlar atıyoruz. Cerablus'ta, Rai'de, diÄŸer bölgelerde insani faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetlere kamu çalışanlarının da zaman zaman iÅŸtirak etmesi gerekebiliyor. Diyelim ki kepçe operatörü, orada altyapı çalışmasında kanal açabiliyor veya karayollarından belki gerektiÄŸinde bir ekibin orada iÅŸlem yapması gerekebiliyor.”

EVLERİNE DÖNSÜNLER DİYE

“Ä°nsanların oraya giriÅŸlerindeki belirsizlikleri ortadan kaldırmak için böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk. Kaç kiÅŸiye ihtiyaç duyulacağını bilemeyiz. Bunlar yapılacak çalışmaya göre ortaya çıkar. Ä°nsanlar kendi yurtlarında ne kadar rahat olursa Türkiye üzerindeki baskı o kadar azalacak. O bölgeler güvenli hale gelince belki Türkiye'deki insanlar kendi evlerine dönmek isteyecek. Belki birtakım yerleÅŸim birimleri oralarda kurulacak. Yani 'Türkiye'ye daha fazla insan gelsin' deÄŸil kendi topraklarında kalsınlar, orada yaÅŸasınlar anlayışımız daha da bu harekatla birlikte hayata geçiyor.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.