Sosyal Medya

Coğrafyamız

YPG'li teröristlerden Caber Kalesi provokasyonu!

Rakka operasyonuna katılan terör örgütü YPG'lilerin iki yıl önce terör örgütü DEAŞ tehdidi nedeniyle taşınan Süleyman Şah Türbesi'nin eski yerinde selfie çektirdikleri ortaya çıktı. Provokatif görüntülerde, ABD'nin ısrarla üzerinde durduğu "Rakka operasyonunu sadece SDF katılıyor" savunması da yalanlanmış oldu.



ABD askerlerinin Suriye'nin Afrin kentinde PKK kampında teröristleri eÄŸiterek özel bir polis gücü kurduÄŸu iddiaları konuÅŸulurken, tartışma yaratan bir baÅŸka görüntü daha ortaya çıktı. Suriye'de Fırat Nehri yakınında Türk toprağı olarak kabul edilen ancak terör örgütü DEAÅž tehdidi nedeniyle Åžanlıurfa Birecik'in karşısındaki EÅŸme köyüne taşınan Süleyman Åžah Türbesi'nin eski yerinde selfie çeken YPG'liler görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaÅŸtı.

Suriye Demokratik Kuvvetleri (SDF) tarafından 3 gün önce DEAÅž'tan temizlendiÄŸi açıklanan kaledeki selfie görüntülerini ise YPG'nin yabancı militanlarından Maryanne Lavrence paylaÅŸtı. Karar'ın ulaÅŸtığı fotoÄŸraflarda Lavrence'ın, "Tabka Barajı bölgesinde 900 yıllık Caber Kalesi'nden harika selfie. Dün YPG/YPJ/SDF tarafından özgürleÅŸtirildi" ÅŸeklinde bir mesaj paylaÅŸtı. ABD'nin de ısrarla Rakka operasyonunu sadece SDF'nin yaptığı açıklamaları da çekilen selfie ve YPG'li vurgusuyla yalanlanmış oldu.

REJÄ°M Ä°DLÄ°B'E SALDIRACAK

Öte yandan, Suriye'de rejim güçlerinin Halep'in tamamını aldıktan sonra İbdib'e yöneleceği iddia edildi. Bölge kaynakları, rejim güçlerinin İbdib'e büyük bir operasyon yapmak için hazırlıklara başladığını kaydetti. Türkiye sınırında sıfır noktasında bulunan ve kritik bir öneme sahip kentte şu anda yoğunluklu olarak Şam'ın Fethi unsurları bulunuyor. Bölgede ayrıca Atme gibi çok sayıda mülteci kampı da yer alıyor.

KARAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.