Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD ateşkesi bozmaya çalışıyor! İdlib'i bombaladı!

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, ABD'ye ait uçakların 3 Ocak'ta Rusya'ya bildirimde bulunmadan Suriye'nin İdlib kentindeki hedefleri vurduğunu ve 20 sivili öldürdüğünü açıkladı



Rusya Genelkurmay BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ABD'ye stratejik bombardıman uçaklarının 3 Ocak'ta Rusya'ya bildirimde bulunmadan Suriye'nin Ä°dlib kentindeki hedefleri vurduÄŸu ve 20 sivili öldürdüğü bildirildi.
 
ABD uçaklarının 29 Eylül'de Deyr Ez Zor'da Suriye ordusuna ait mevzileri vurduÄŸunu ve bunun ardından DAEÅž'in saldırıya geçtiÄŸini anımsatan Gerasimov, bunun bir örneÄŸinin de Ä°dlib'de yaÅŸandığını vurguladı. 


ATEÅžKES ANLAÅžMASINA DAHÄ°L ALANDA

Gerasimov, "3 Ocak'ta ABD'ye ait B-52 tipi stratejik bombardıman uçakları Rusya'ya bildirimde bulunmadan Ä°dlib'in Sarmada yerleÅŸim birimine bombardıman düzenledi. AteÅŸkes anlaÅŸmasına dahil olan bu yerleÅŸim birimine yönelik saldırıda 20'den fazla sivil hayatını kaybetti" dedi.

RUSYA: KOALÄ°SYON BÄ°ZE YARDIM ETMEDÄ°

Rusya Savunma Bakanı Sergey Åžoygu, Suriye'de ihtiyaç duymalarına raÄŸmen ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden destek görmediklerini söyledi.

Moskova'da katıldığı bir toplantıda konuşan Şoygu, Suriye'de geçen yıl Devlet Başkanı Vladimir Putin'in belirlediği görevleri yerine getirdiklerini belirterek "Koalisyonun desteğine gereksinim duyduk ancak ne yazık ki bu desteği göremedik. Bu durum, tüm gücümüzü ve imkanlarımızı kullanmamızı gerektirdi." ifadesini kullandı.

Şoygu, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Rusya'nın terörle mücadeleye katkısının sıfır olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin, mevkidaşının dikkatli bir değerlendirmede bulunmadığı ve "ülkeleri karıştırdığı" yorumunu yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.