Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cüler kendilerini bakın nasıl ele verdi!

2014 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dava açan FETÖ'cüler kendilerini ele verdi.



SoruÅŸturma dosyasına göre gözaltındaki 21 kiÅŸi CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın 2014 yılında yaptığı FETÖ'ye yönelik 'Ä°nlerine gireceÄŸiz' açıklamasından sonra ErdoÄŸan'a dava açtı ve bu sözlerinden dolayı cezalandırılmasını istedi. Dava dilekçelerinde 'Cemaat bir hizmet hareketidir. Gönüllülerden oluÅŸur' diyen zanlılar cemaate baÄŸlı derneklere üye olduklarını belirterek CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın bu sözlerinin kendilerine hakaret olduÄŸunu belirttiler. 

Ä°TÄ°RAF SAYILDI

Antalya Asliye Hukuk Mahkemelerine yapılan bu dava baÅŸvurusu 21 kiÅŸinin FETÖ üyeliÄŸine delil oldu. Zanlıların dava dilekçesi kendilerinin FETÖ üyesi olduklarına dair bir 'itiraf' gibi kendi aleyhlerine delil ve soruÅŸturma gerekçesi oldu. Polis 2014 Aralık ve 2015 Ocak aylarında açılan 21 davayı da aynı avukatın açtığını ancak bu avukatın firarda olduÄŸunu da belirledi. 

Emniyetteki gözaltı süreçleri devam eden 21 kişiden 9'u hakkında daha önceden açılmış FETÖ soruşturmaları olduğu 12'si hakkında ise ilk kez işlem yapıldığı öğrenildi.

KAYNAKMÄ°LLÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.