Sosyal Medya

Güncel

ABD'de ipler geriliyor! CIA Başkan'ı Trump'ı açıkça uyardı: Ülke güvenliğini tehlikeye atıyor

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan, Chicago Üniversitesi ve CNN tarafından düzenlenen programda Trump hakkında değerlendirmelerde bulundu.



ÃœLKEYÄ° TEHLÄ°KEYE ATTI
 
Brennan, Rusya'nın ABD'deki baÅŸkanlık seçimlerine müdahalesine iliÅŸkin iddialar hakkında ABD istihbarat kurumlarının raporlarına tepki gösteren Trump’ı eleÅŸtirdi.
 
Trump’ın ülke güvenliÄŸini tehlikeye attığını ileri süren Brennan, "Yeni hükümet ve baÅŸkanın, dünyanın tehlikeli bir yer olduÄŸunun farkında olması gerekiyor. Ãœlkemizin istihbaratı, güvenlik çıkarlarımızı koruyup gözetmek için var." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
BRÄ°FÄ°NG DE Ä°ÅžE YARAMADI
 
Brennan, Rusya’nın ABD baÅŸkanlık seçimlerine müdahalesi konusunda şüphesi bulunmadığını belirterek, "Seçimlerde ne olup bittiÄŸine dair çok netiz." ifadesini kullandı.
 
Brennan, "İstihbarat raporlarının önemini dikkate almayan bir hükümet ya da başkan ülke güvenliğini ciddi bir tehlikeye atar." diye konuştu.
 
Geçen hafta içerisinde ABD'nin dört istihbarat servisinin ÅŸefleri, Trump’a Rusya'nın seçimlere müdahalesine iliÅŸkin deÄŸerlendirmeleri hakkında brifing vermiÅŸlerdi.
 
WASHINGTON/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.