Sosyal Medya

Güncel

NYT: Türkiye'nin İHA yasağı, ABD'nin El Bab'da operasyon düzenlemesini engelledi

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun son haftalarda El Bab'da operasyon düzenlememesinin nedeninin Türkiye'nin ABD’nin istihbarat toplayan insansız hava araçlarına (İHA) yasak getirmesi olduğu iddia edildi.



New York Times (NYT) gazetesinin ABD’li yetkililere dayandırdığı haberde koalisyonun operasyonlarının durmasında, Türkiye'nin getirdiÄŸi Ä°HA yasağının ve bunun yanı sıra olumsuz hava koÅŸullarının etkili olduÄŸu kaydedildi.


 ‘TÃœRKÄ°YE’NÄ°N Ä°NCÄ°RLÄ°K KARARI KOALÄ°SYONUN HAVA SALDIRILARINA AÄžIR BÄ°R DARBE VURUR’


"Türkiye’nin El Bab operasyonundaki kayıpları artarken, Türk yetkililer de ABD hava desteÄŸinin eksikliÄŸinden ÅŸikâyet etti. Hatta Türkiye, müttefiklerin Irak ve Suriye’de IŞİD’e karşı Ä°ncirlik’ten yaptığı saldırı uçuÅŸlarını askıya alma konusunda üstü kapalı tehditlerde bulundu" denen haberde bunun ABD liderliÄŸindeki hava saldırılarına ağır bir darbe vuracağının altı çizildi. Habere göre Türkiye, Ä°HA’lara yasak getirilmesi önlemini askerlerinin üzerinde potansiyel düşman olan hiçbir hava aracının uçmaması gerekliliÄŸiyle açıklarken; alınan tedbirin ABD’nin sivillere zarar vermeden operasyon düzenleme becerisini sekteye uÄŸrattığı ifade edildi.

Ankara’nın geçen hafta ABD’nin istihbarat toplamak için Ä°HA ve çeÅŸitli hava araçları kullanmasını kabul ettiÄŸi belirtilirken; ABD'li yetkililer de bu sayede koalisyonun El Bab’da IŞİD’e karşı hava saldırıları düzenlemesinin önünün açıldığını aktardı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.