Sosyal Medya

Coğrafyamız

Salih Müslim ABD'nin silah yardımı yaptığını teyit etti

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin ele başı Salih Müslim ABD'den silah aldıklarını söyledi.



Ankara'daki ABD BüyükelçiliÄŸi yazılı bir açıklama yayınlayarak PYD/PKK'ya silah verdiÄŸi iddialarının yalan olduÄŸunu(!) belirtip, "PYD/YPG'ye PKK'ya silah vermiyoruz, nokta" demiÅŸti.

"ABD ASKERÄ° YARDIMLARDA BULUNUYOR"

Sputnik'ten Hikmet Durgun'a konuşan terör örgütü PYD'nin ele başı Salih Müslim, ABD'den yapılan bu açıklamayı yalanlar nitelikte sözler sarf etti.

Müslim,"ABD ile iliÅŸkilerimiz iyi bir ÅŸekilde gidiyor. Demokratik Suriye Güçleri yöneticilerinden aldığımız bilgilere göre ABD, Demokratik Suriye Güçlerine askeri yardımlarda bulunuyor. ABD ile Demokratik Suriye Güçleri arasında da iyi iliÅŸkiler bulunuyor" ifadelerini kullandı.

AMERÄ°KA PYD Ä°LE DSG ÃœZERÄ°NDEN Ä°LETİŞİM KURUYOR 

PKK terör örgütü Suriye'nin kuzeyinde PYD adıyla faaliyet gösteriyor. Sözde siyasal bir oluşum gibi gösterilen PYD'nin silahlı kanadı ise YPG.

 

Bu örgütlerin ABD ile bağlantısını kuran örgüt ise içinde bazı Arap grupların da yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG).

FEDERALİZM AÇIKLAMASI

 

Rus Haber ajansı Sputnik'e konuşan Müslim "Böyle bir iddia gerçek değildir. Kimse bizden herhangi bir şeyden vazgeçmemizi istemedi. Federalizm projesi başarılı bir şekilde gidiyor. Biz hakkımızı istiyoruz" dedi.

 

ASTANA GÖRÜŞMELERİ

Halep'te yaşanan kriz sonrası başlayan ateşkes süreci "ufak tefek" şeklinde adlandırılsa da yaşanan ihlallere rağmen "büyük ölçüde" korunuyor.

Ateşkes sürecinin en önemli "meyvesi" ise Kazakistan'ın Başkent'i Astana'da başlayacak görüşmeler oldu.

Rusya ve Türkiye'nin teklifi ile Esed rejimi ve muhalifler arasında kabul edilen "Astana görüşmeleri" , garantör ülkeler tarafından defalarca "BM'nin yürüttüğü Cenevre sürecinin bir devamı" olarka nitelendirilmişti.

Buna raÄŸmen BM ve ABD'nin büyük ölçüde dahil olmadığı, "masanın dışında kaldığı" süreç muhalifler tarafından boykot edilmiÅŸti. Muhalifler 3 ocakta yaptıkları ortak açıklamada "Rejim güçleri ve müttefikleri, saldırıları sürdürerek birçok kez büyük ihlallerde bulundu"diyerek görüşmeleri boykot kararı aldıklarını belirtmiÅŸti.

Halen süren boykot kararı üzerine muhaliflerden bir açıklama gelmezken garantör ülke Rusya ve Türkiye'den sürecin "normal" bir şekilde başlayacağına dair açıklamalar geliyor.

Son olarak cuma günü (6 Ocak 2016) New York'ta konuÅŸan DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu, Astana'daki görüşmenin temelini BMGK ve Cenevre görüşmelerinin oluÅŸturacağını ifade etti.

BM DE KATILACAK

BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in de Astana sürecine katılacağı öğrenildi. BirliÄŸin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın yardımcısı Michael Contet'in 4 Ocak'ta Astana zirvesine davet beklediklerini söylemesi üzerine Rusya'nın BM Daimi Temcilcisi Vitaliy Çurkin, De Mistura'nın da Astana'ya davet edildiÄŸini açıkladı.

NE ZAMAN BAÅžLAYACAK?

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Astana görüşmelerinin 23 Ocak'ta gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.