Sosyal Medya

Güncel

Taksilerde indi-bindi vurgununa dikkat!

İstanbul'da taksilere indi-bindi ücretinin uygulanacağı haberinin yayılmasıyla bazı şoförlerin erken davranıp fazla ücret talep etmesine ilişkin şikâyetler hakkında görüş veren İTEO Başkanı Yahya Uğur, “Uygulama başlamadı. Fazla ücret talep edenleri bildirin” dedi.



İstanbul'da, taksilerde kısa mesafe ücreti 8,75 lira olarak belirlendi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, bundan sonra taksicilerin kısa mesafe müşterisi almama sorununun ortadan kalktığını söyledi. Uğur, taksilerde indi-bindi ücretinin 8,75 TL olarak belirlendiğini belirterek, uygulamanın 2017 yılı içinde başlayacağını kaydetti.

ncak bazı taksi ÅŸoförleri, uygulama hayata geçmiÅŸ gibi müşterilerden fazla ücret alıyor. YeniÅŸafak'ın haberine göre sosyal medya üzerinde yayılan ÅŸikâyetlere göre, bazı ÅŸoförler “Taksimetre karda çalışmıyor, kilometre hesabıyla ücreti hesaplayacağız" deyip gidilen kilometreyi 8.75 lira ile çarpıp fazla ücret talep ediyor. Bununla ilgili görüşüne baÅŸvurduÄŸumuz Yahya UÄŸur, “VatandaÅŸlarımız bu tür kiÅŸileri hemen 153'e ve 444 15 23'e ÅŸikâyet etsin. Bize de ulaÅŸsınlar. Henüz karar yazılmadı yani uygulama baÅŸlamadı. Yani ÅŸoförler karar çıktı gibi uyanıklığa kaçmamalı" dedi.

TAKSİMETRE BOZUKSA TAKSİ ÇALIŞTIRILMAMALI

UÄŸur, uygulama üzerinde 2012'den beri çalıştıklarını kaydederken, “1 kilometrelik mesafeye de giden, 2,5 kilometrelik mesafeye de giden 8 lira 75 kuruÅŸ ödeyecek. Daha uzun mesafeye gidenden ekstra ücret alınmayacak. Yani taksimetrede zam yok" diye konuÅŸtu. VatandaÅŸlara taksimetre dışında baÅŸka bir ücret ödememeleri gerektiÄŸi konusunda uyarıda bulunan Yahya UÄŸur, “Her meslekte olduÄŸu gibi bizim meslekte de kötü niyetliler olabiliyor. Taksimetrenin karlı havada çalışmama gibi bir durumu olamaz. Ayrıca kilometreye göre hesap yapılamaz. Taksimetre bozuksa yaptırılmadan ÅŸoför çalışamaz. Müşteriler buna mutlaka dikkat etsin" ÅŸeklinde görüş verdi.

"AVRASYA TÜNELİ İÇİN 34 LİRA İSTENEMEZ"

Son zamanlarda Avrasya Tüneli ile ilgili ÅŸikâyetlerin de geldiÄŸine deÄŸinen UÄŸur, “Bazıları tünelden geçiÅŸ için ekstra 34 lira isteyebiliyor. Bu yasak. Sadece tünele giriÅŸ ücreti istenebilir. Ya da köprülerden geçerken çift yönlü ücret isteniyor. Böyle bir durum yok. Sadece bir geçiÅŸlik ücret istenebilir. Müşteriden köprüden ya da tünelden geçiÅŸte fazla ücret talep edilirse hemen ÅŸikâyet yoluna gidilmeli. Zam yapıldığında bile taksimetrelerde düzenleme yapılmadan uygulanmaz. Bu tür durumlarda yaptırımlar var. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nin Encümen'den çıkardığı cezalar oluyor. Bizde de disiplin kurulu var. Fazla ücret talebinde 640 liraya varan cezalar mevcut" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.