Sosyal Medya

Güncel

MAZLUMDER'de istifa: 'Genel merkez malum bir yapının siyasi bürosu haline geldi'

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Mardin Şube Başkanı Seyfettin Baysal, dernekteki görevinden istifa ettiğini açıkladı



İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Mardin Şube Başkanı Seyfettin Baysal, dernekteki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Baysal, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Merkezin temel hak ve hürriyetlerle ilgili ihlali bir insan hakları ihlali olarak görmeyip, bunu siyasal amaçlı olarak kullanan bir yapı görünümüne büründüğünü savundu.

"MALUM BÄ°R YAPININ SÄ°YASÄ° BÃœROSU HALÄ°NE GELMÄ°ÅžTÄ°R"

MAZLUMDER tarafından son dönemde yapılan açıklamaları kabul edilemez bulduğunu belirten Baysal, şu ifadelere yer verdi:

"Ãœlkemizin topyekun hedef haline geldiÄŸi bu süreçte MAZLUMDER Genel Merkezinin siyasi bir büro gibi davranması karşısında sessiz kalmamızı elbette kimse bizden beklemesin. Terör örgütlerine hizmet eden belediyelere kayyum atanmasını bir siyasi partinin gündeme getirdiÄŸi asılsız iddiaları dikkate alarak ve araÅŸtırma yapmadan, terör örgütlerine hizmet eden kiÅŸilerin gözaltına alınmasını kabul edilemez bulan gelen merkezin bu tutumu bunun açık bir göstergesidir. Genel merkez malum bir yapının siyasi bürosu haline gelmiÅŸtir. Bu durumda dernek genel amacının dışına çıkarak, hak ihlallerini bir siyasi argüman olarak siyasal iktidara karşı kullanmaktadır."

BULUNMADIÄžI HEYETÄ°N RAPORUNA Ä°SMÄ° YAZILMIÅž

Baysal, açıklamasında, "Cizre Raporu" heyetinde yer almadığını, buna heyetin hazırladığı raporda isminin bulunduğunu iddia etti.

Bunun ciddiyetsiz bir durum olduÄŸunu vurgulayan Baysal, "Konuyla ilgili itiraz etmeme ve defalarca yöneticilerle yaptığım görüşmelere raÄŸmen tarafıma rapordan ismimin çıkarılmayacağı, raporla ilgili bir deÄŸiÅŸiklik yapılmayacağı söylenmiÅŸtir. Bu nedenlerle MAZLUMDER Åžube BaÅŸkanlığı görevinden ve yönetiminden istifa ediyorum." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.