Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün tek sermayesi 'yalan' ve 'takiyye'

Yüce dinimiz İslam'ı kullanarak hain emellerine ulaşmak isteyen FETÖ'nün iki sermayesi var. Yalan ve takiyye. Jandarma



FETÖ'nün iki sermayesi var. Yalan ve takiyye. Jandarma’nın Meclis FETÖ Komisyonu’na gönderdiÄŸi rapor, örgütün algı operasyonlarını nasıl yürüttüğünü gözler önüne serdi.

FETÖ’nün 5 aÅŸamadan oluÅŸan algı operasyonunda hedefteki kiÅŸi veya kurum önce itibarsızlaÅŸtırılıyor ardından düzmece bilgi ve ‘belge’ yayımlanarak kafa karışıklığı yaratılıyor. Meclis 15 Temmuz FETÖ Darbe GiriÅŸimini AraÅŸtıran Komisyon’a Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen rapor, örgütün devlet kurumlarını ele geçirmek için yürüttüğü algı operasyonu ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Algı operasyonlarının atama, sicil ve terfi dönemlerinde arttığı belirtildi. Rapora göre, algı operasyonlarının birinci aşamasında hedef kişiler belirleniyor. İkinci aşamada itibarsızlaştırılması istenen kişi ve kurum hakkında bilgi toplanıyor, üçüncü aşamada ise kişi ve kurumlar, uygulanacak algı operasyonuna hazır hale getiriliyor.

Dördüncü aÅŸamada, iknaya hazır hale kiÅŸi ve kurumların sosyal medya aracılığıyla yalan bilgi bombardımanına tutulduÄŸu kaydedilen raporda, “Örgütün algı operasyonunun temeli ‘Bir ÅŸeyin gerçek olması deÄŸil gerçek gibi algılanması önemlidir’ esasına dayanmaktadır. Yani algı operasyonlarını mühimmatı yalandır. Sosyal ortamda hazırlanan düzmece bilgi ve belgeler ile ikna faaliyetleri yürütülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Raporda, 5’inci ve son aÅŸamada ise iç ve dış araçlarla gündeme hâkim olunduÄŸu, kafa karışıklığı yaratıldığı, hedefteki kurumu sürekli bölen mesajlar paylaşıldığı, yöneticilerin ve kurumun iradesini sakatlayarak onu iÅŸlevsiz bırakan bir korku yaratıldığı ve kurumdakilerin korku maÄŸduru yapıldığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.