Sosyal Medya

Güncel

Meteorolojiden İstanbul için önemli uyarı

İstanbul'da cuma günü başlayan kar yağışı pazartesi sabahı itibarıyla etkisini artırarak sürdürüyor..



Gece boyu devam eden yağışlar nedeniyle ara sokaklarda yeniden kar birikintileri görülüyor.

Kar yağışıyla birlikte sıcaklıklarda büyük düşüş yaÅŸandı. Ä°stanbul'da yağışların perÅŸembe gününe kadar kar ve karla karışık yaÄŸmur halinde devam edeceÄŸi tahmin ediliyor.

İstanbullulara kar uyarısı

Ä°stanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Åžehir Hatları ile Ä°stanbul Deniz otobüsleri (Ä°DO) seferlerinde iptaller yaÅŸanıyor. Ä°stanbul BoÄŸazı Ä°se çift yönlü olarak gemi geçiÅŸlerine kapatıldı.

İstanbullulara kar uyarısı

"ZORUNLU OLMADIKÇA ARAÇLA ÇIKMAYIN"

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Kadir TopbaÅŸ dün yaptığı açıklamada Ä°stanbul'daki kar yağışının devam edeceÄŸini belirterek vatandaÅŸlardan zorunlu olmadıkça araçlarını çıkartmamalarını, toplu taşımayı tercih etmelerini istedi.

İstanbullulara kar uyarısı

"2009'DAN BU YANA EN YOÄžUN YAÄžIÅž"

Ä°stanbul’da 6 Ocak Cuma 16.00 itibariyle birlikte ciddi bir kar yağışı altında kaldığını belirten BaÅŸkan TopbaÅŸ, “Gerekli uyarılar yapılmıştı. 2009’dan bu yana en yoÄŸun kar yağışı olarak gözlemledik. Yer yer 120 cm bulan kar kalınlığı oluÅŸtu. Karla mücadele konusunda 7 bin civarında personelimiz Bin 340 aracımızı yoÄŸun bir çalışma yapıldı 50 bin ton tuz döküldü. 370 ton solüsyon kullanıldı. Ä°stanbul ülke özelliÄŸi taşıyan bir kent. 3,5 milyonun üzerinde araç olan yoÄŸun bir trafiÄŸi olan bir ÅŸehir. Ä°lçe belediyelerine de 40 bin ton kadar destek verdik” dedi.

İstanbullulara kar uyarısı

Kış lastiÄŸi konusunda devamlı olarak uyarılarda bulunduklarını aktaran TopbaÅŸ, “Maalesef bu yağışta da kış lastiÄŸi olmayan araçların trafiÄŸe çıkması trafiÄŸi ciddi ÅŸekilde etkiledi. Bunu hep beraber yaÅŸadık. Ayrıca kent içerisinden geçen büyük araçlar Mahmutbey giÅŸeler ağırlıklı olmak üzere her iki taraf tada yoÄŸun trafiÄŸe sebep verdiler. 205 civarında tırı Ä°tfaiye ekiplerimiz ters yönden girerek bariyerleri keserek kurtarabildiler. Tedbirsiz olursak sadece kendimize deÄŸil diÄŸer yurttaÅŸlarımıza da sıkıntı veriyoruz. Kış lastiÄŸi sadece kar yağışı olduÄŸu zaman deÄŸil sıcaklık artı 7 derecenin altına düştüğü, gizli buzlanma olduÄŸu zamanlarda da kış lastiÄŸine ihtiyaç var. Ayrıca sadece ticari araçlara zorunlu hale getirilen kış lastiÄŸi uygulamasının tüm araçlara getirilmesi gerektiÄŸini ifade ediyorum. Tüm yurttaÅŸlarımıza kış lastiÄŸiniz yoksa trafiÄŸe çıkmayın uyarısında bulunacağım” ifadelerini kullandı.

 

İstanbullulara kar uyarısı

İstanbullulara kar uyarısı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.