Sosyal Medya

Güncel

Anayasa değişikliği teklifi görüşülmeye başladı

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Anayasa değişikliği teklifi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülüyor.



Teklif TBMM Anayasa Komisyonu'ndan 9 gün süren müzakereler sonucu geçmiÅŸti.Görüşme saat 14.00’da baÅŸladı. Ä°lk gün görüşmelerinde teklifin tümü üzerinde konuÅŸmalar gerçekleÅŸtiriliyor.

CHP'DEN 20 MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° 'EVET' DER

AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Mustafa ElitaÅŸ, anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifine CHP'den 20'ye yakın milletvekilinin "evet" diyeceÄŸini tahmin ettiÄŸini belirterek, "CHP oy kullanma kabinine milletvekillerini sokma cesareti gösterecek mi gösteremeyecek mi onu teyit edeceÄŸiz."dedi.

CHP

Turan'ın ardından kürsüye CHP Grup Başkanveli Engin Altay çıktı. Altay şöyle konuştu: "Sayın Turan sen önce boş kağıda attığın imzaya bak, o teklif 15 Temmuz'da imza attığın parlemntoyu ortadan kaldırıyor, o imzana sahip çık önce. AKP'nin kurulduğu 2000'den beri 2000-2012'nin son ayına kadar bütün vesikalarına bakın, programına bakın her vesilede parlamenter sisteme övgü vardır. Şimdi başınıza taş mı düştü de 10 sene sonra bu parlamentoyu yok etmek istiyorsunuz. Türkiye'de bu anayasayla ilgili ne yaparsanız yapın ortada 12 Eylül hukuku varken Türkiye'ye demokrasi zaten yerleşmez. Bu Meclis'teki 4 parti bombalar yağarken buraya sahip çıkıyor, şimdi bundan vazgeçtiğini söylüyorsa ahlaklı şekilde ortaya koysun."

MHP

MHP Grup BaÅŸkanvekili Erkan Akçay da ÅŸunları söyledi: "Bu gündem dışı konuÅŸma talebi 15 dakikadır, gün 24 saattir. Gündem dışı konuÅŸma taleplerine saygı duyduÄŸumu da belirtmek istiyorum. Evet, MHP'li vekiller olarak bu metne imza atmadık ancak bu deÄŸiÅŸiklik tekflifine iliÅŸkin ilk teklifler sayın Genel BaÅŸkanımıza iletildikten sonra yapılan görüşmeler sonrası metin oluÅŸturulmuÅŸtur. Ana muhalefet partisinin sorumluluÄŸu yerine getirilmek yerine peÅŸin peÅŸin karşı çıkarak tutumunu baÅŸtan ilan etti."

HDP

HDP Grup Başkanveli Ahmet Yıldırım da şunları söyledi: "Toplantı eksik katılımla yapılıyor. Eş Genel Başkanımız Demirtaş'ın gönderdiği dilekçeyi okuyorum: Meclis'in 11 vekilinin hakkı, oy kullanma hakkı gasp edilmişken bu görüşme hukuka aykırı olacaktır. Benim ve diğer 10 tutuklu vekilin her oturumda gizli oy kullanma hakkı vardır. Başkanlık bizim oy kullanmamız için gerekli tedbirleri almalı. Aksi durum iç tüzüğe açıkça aykırı olacaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.