Sosyal Medya

Kürsü

Savaş başlıyor - Abdurrahman Dilipak

Son dakika haber: AB PARÇALANMAYA DOĞRU GİDİYOR. Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in Hristiyan Demokrat Birliği Partisi’nin iktidar ortağı olan Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin lideri, Başbakan yardımcısı Sigmar Gabriel, Der Spiegel’e konuştu ve “Almanya’nın Euro bölgesinde kemer sıkma politikaları konusundaki ısrarı, Avrupa’yı her zamankinden daha fazla bölünmüş hale getirdi ve Avrupa Birliği’nin dağılma ihtimali ufukta belirdi” dedi.



Ben yazıyordum, birileri dalga geçiyordu. Onlar AK Partinin bölünüp parçalanmasını, Türkiye’nin bölünüp parçalanmasını bekliyorlardı. Sonuç ortada. Bekleyin, bakın daha neler olacak! GidiÅŸat o ki, Türkiye ile ABD arasında yakın gelecekte son derece önemli krizler yaÅŸanacak. Önce 20 Ocak’ı beklemek, ardından olacakları görmek gerekiyor.

Zaten AB ile ciddi bir sorunumuz var. Gidişat krizin daha da yoğunlaşacağını gösteriyor. Çünkü Avrupa giderek faşizme doğru kaymaya devam ediyor.

Öte yandan; NATO ile kriz kapıda. Ä°ncirlik konusu 15 Temmuz’dan beri gündemde. Darbe giriÅŸiminin ardında NATO’nun olduÄŸu iddiası tek başına yeteri kadar sinir bozucu.. En son iddia Ä°stanbul’daki terör saldırısının arkasında Gladyo’nun olduÄŸu iddiası. Bu iddia sahiplerine göre GLADYO B’nin gerçek ismi JSOC’tu. Yani The Joint Special Operations Command. Müşterek Özel Operasyonlar Komutanlığı. Bu oluÅŸum ABD’nin içinde kuruldu, sonra aÄŸ gibi yayıldı. El Kaide de, DEAÅž da bunların eseriydi!

ABD’nin hem Gülen’e, hem de PYD’ye sahip çıktığı biliniyor.. NATO ülkeleri de hem FETÖ hem de PKK-PYD terör örgütü militanlarını korumaya devam ediyor.

Peki ÅŸu iddialara ne demeli: ABD, Suriye’deki kampta PKK’lı teröristlere askeri eÄŸitim veriyor. Afrin kampında ABD’li askerlerin eÄŸittiÄŸi PKK’lılar Türkiye’de eylem yapıyor. Türkiye’ye karşı örtülü bir savaÅŸ veriyor. Ä°stihbarat birimleri tarafından BaÅŸbakan Yıldırım’a sunulan rapora göre, PKK’ya verilen silahlarla ‘modern bir askeri birlik’ kurulabilir. PKK’nın, sözde kantonlara inen hafif ve ağır silahlar ile birlikte, önemli miktarda cephaneyi Münbiç - El Bab - Afrin hattına naklettiÄŸi gelen bilgiler arasında. Silah eÄŸitiminin de bizzat ABD’liler tarafından “hızlandırılmış kısa dönem kurslar” biçiminde veriliyor.. Bu kamplarda aynı zamanda PKK-PYD ile birlikte hareket eden Hristiyan güçler, Ezdiler de var. Hristiyan gerillalar arasında yerli milisler kadar, Afrika, Latin Amerika, Avrupa, Asya, Balkanlar ve Rusya’dan gelenler de var. Bu koalisyona verilen silahlar arasında uçaksavarlar, Dockalar, KalaÅŸnikof, Dragunov ve G-3 otomatik piyade tüfekleri yer alıyor. ABD bu paramiliter gruplara sadece silah ve mühimmat desteÄŸi deÄŸil savaÅŸ eÄŸitimi de veriyor. 

Bu konuda baÅŸka iddialar da var. Bunlar arasında uygun tipler ve baÅŸarılı elemanlar Gladio-B’ye alınıyor ve bölgede operasyonlar için özel bir operasyon timi oluÅŸturuluyor.. Yani ABD ve NATO sadece destek vermiyor, bu kaynaktan kendisi de en azından istihbarat ve insan kaynakları açısından besleniyor.. Ha, bu arada Gezi kalkışmasında Taksim’i savaÅŸ alanına çeviren “Geziciler”in oluÅŸturduÄŸu “BirleÅŸik Haziran Hareketi”, laiklik üzerinden milletimizi provoke etmeye devam ediyor. Yani birileri yine iÅŸ başında.. Bu ve bunların kimler tarafından kullanıldığını, yönlendirildiÄŸini artık çok iyi biliyoruz.. Bakın soÄŸuk savaÅŸ yeniden baÅŸladı.. 15 Temmuz bu anlamda bir kırılma noktası.

Zaten bu savaÅŸ, olaylar bu ÅŸekilde geliÅŸmese de bir ÅŸekilde baÅŸlayacaktı. Çünkü BOP üzerinden ilk etapta 22 ülkenin sınır, rejim ve iktidar yapıları deÄŸiÅŸtirilecekti. Bu soÄŸuk savaÅŸ dalgasının ilk etkisi Kuzey Afrika, Arap yarımadası ve ön Asya’da kendini gösterecekti.. “Arap Baharı” dedikleri buydu aslında. “Ä°slam and Democrasy Fontation” bunun için “Demokrasi” etiketi ile soÄŸuk savaÅŸ için “Özgürlük, acıklı, yeniden yapılanma” hareketleri için hazırdı.. Bizdeki “Gezi” aslında böyle bir planın bir parçasıydı.. Kademeli olarak Ä°ran, Balkanlar, Kafkasya, ön Asya, Nil Vadisi ve tüm Afrika’ya doÄŸru geniÅŸleyecekti.. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı!

Bu arada; Trump’ın akıbeti hâlâ belli deÄŸil.. Bu yeni baÅŸlayacak savaÅŸ, eski soÄŸuk savaÅŸtan ibaret deÄŸil. ABD kendi içinde de ayrıştı.. Bu kez kriz çok daha derin. Trump’ın göreve gelip gelmeyeceÄŸi belli deÄŸil. Gelse de, gelmese de kriz derinleÅŸerek devam edecek. Trump’ın göreve baÅŸlasa bile görevini salimen tamamlayıp tamamlamayacağı belli deÄŸil. BaÅŸkanlık seçimlerinin meÅŸruiyetine iliÅŸkin tartışmalar son yayınlanan raporla daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı. CIA, FBI ve NSA’in ortak hazırladığı 25 sayfalık raporda, Moskova açık bir ÅŸekilde Trump’ın seçimleri kazanması için devreye girmekle suçlandı. Raporda, Demokratların adayı Hillary Clinton’ı itibarsızlaÅŸtırarak Donald Trump’ın seçimleri kazanmasını saÄŸlamak için siber saldırı emrini Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in bizzat verdiÄŸi belirtildi. Peki ÅŸimdi ne olacak. Seçimler yenilenecek mi? Seçimler tartışmalı eyaletlerde mi, bütün eyaletlerde mi yenilenecek. O zamana kadar ülkeyi kim yönetecek. Partiler eski adaylarla mı yola devam edecek yoksa adaylar da deÄŸiÅŸecek mi? Sonuç deÄŸiÅŸmezse ne olacak. DeÄŸiÅŸirse bu kez kaybeden taraf itiraz eder ve belge sunarsa ne olacak?

Bana göre ABD içeride birlik saÄŸlamak ve halkın bölünmüşlüğünü, “ölümü gösterip hastalığa razı etmek için” gizli bir el 11 Eylül’ü hatırlatan bir dış tehditle giderek can sıkan siyasi tartışmaları durdurmak isteyebilir.. Åžimdi, 20 Ocak’ı bekleyeceÄŸiz. Trump eÄŸer yemin eder ve göreve baÅŸlarsa Nisan sonuna kadar, yani 90 günlük bir süre içinde olacakları görmek lazım.. Sonrası adım adım devam edecek, yaÅŸayanlar görecek!

Mayısı bekleyelim. Hem Türkiye, hem bölge, hem AB, ABD ve NATO’da olacakları görmek için biraz daha beklememiz gerek, ama tabii ki, bu arada yapacak çok iÅŸimiz var. Suriye, DAEÅž, PYD, PKK, FETÖ, NATO, ABD, AB ile iliÅŸkiler, Anayasa referandumu ve yeni hükümet teÅŸkili hepsi bu zaman dilimi içinde gerçekleÅŸecek..

Bakın 2017’nin ilk çeyreÄŸi çok önemli.. Açı ve istikamet bu zaman diliminde ÅŸekillenecek gibi. Sonrası o istikamette devam edecek. Birilerinin “Vay” haline.. ABD’nin, Ä°srail’in, NATO ülkelerinin, Ä°ngiltere’nin, AB’nin vay haline ki, ne “vay!” Ve tabi sadece Åžeytan’ın rızasının tecellisinin vesilesi olanlar için deÄŸil, içeride ve dışarıda onların muhibleri için de vay onlara! Allah servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirir çevirir! Selam ve dua ile..

YENÄ° AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.