Sosyal Medya

Güncel

Sarıkamış ruhu tüm Türkiye'yi sardı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş yürüdü.



Kars'taki yürüyüşün yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanında da “Türkiye Åžehitleriyle Yürüyor" etkinlikleri düzenlendi. Hakkari'den Edirne'ye, Åžanlıurfa'dan Sinop'a, Antalya'dan Trabzon'a kadar 81 ilde yapılan yürüyüşlerde vatandaÅŸlar tek yürek olup ÅŸehitlerini andı.
 



DONDURUCU SOĞUKTA YÜRÜYÜŞ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen yürüyüşe, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte, soğuk havaya ve hafif kar yağışına rağmen komando timlerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak tekbir ve salavatlarla Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne kadar yürüdü.


 

Yurt genelinde Sarıkamış şehitleri anıldı
Ä°nternet Haber Merkezi / IHA

Yurt genelinde Sarıkamış şehitleri anıldı

Kars, Sarıkamış Harekatının 102. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Åžehitleri ile Yürüyor” yürüyüşü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif ÇaÄŸatay Kılıç, UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Türkiye'nin dört bir tarafından Kars'ın Sarıkamış ilçesine gelen 7'den 70'e her yaÅŸtan yaklaşık 25 bin kiÅŸinin katılımıyla gerçekleÅŸti.



15 TEMMUZ GAZÄ°LERÄ° DE KATILDI

Yürüyüşe FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸiminde ÅŸehit olanların yakınları ve gaziler de katıldı. UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Arslan, “15 Temmuz'da da yaşına bakmaksızın gençlerimiz de meydanlara çıktılar ve vatanı savundular. Kadınlarımız, Nene Hatun misali kahramanlıklar gösterdiler" dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif ÇaÄŸatay Kılıç ise “102 yıl önce nasıl ki ecdadımız burada vatan uÄŸruna, millet uÄŸruna, bayrak uÄŸruna ÅŸehit oldularsa 15 Temmuz gecesi CumhurbaÅŸkanımızın çaÄŸrısıyla meydanlara çıkan aziz milletimiz, yine devletine bayrağına sahip çıktı" diye konuÅŸtu.

 

  • Türk, Kürt bir arada
  • Åžanlıurfa'da Türk, Kürt ve Arap kökenli çok sayıda vatandaÅŸ, ellerinde Türk bayrakları ve omuzlarındaki ay yıldızlı atkılarıyla Rabia Meydanı'nda bir araya geldi. Gruptakiler, zaman zaman “Åžehitler ölmez, vatan bölünmez", “Vatan sana canım feda" sloganları attı.
  1. Kayakçılar nöbette
  2. Van'da, binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Soğuk havaya rağmen binlerce kişinin Türk bayraklarıyla zirveye çıktığı yürüyüşte, tekbir getiren kalabalık, okunan ilahilere eşlik etti. Yürüyüşe kayıkçılar da katıldı.

 

  • Bayraklı yürüyüş
  • Tokat'taki yürüyüşte, çok sayıda vatandaÅŸ Türk bayraklarıyla birlik mesajı verdi.


Düzce'deki yürüyüşe katılan çocuklar “Donsa da gözyaÅŸları gözlerinde, vatana can feda" yazılı pankartlar taşıdı.
 



Yozgat'ta katılımcılar, sık sık tekbir getirerek, “Åžehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.
 



Sivas'taki yürüyüşe bazı vatandaşlar bisikletiyle katıldı.
 



Elazığ'da gençten yaÅŸlısına birçok vatandaşın katıldığı yürüyüşte “ÅŸehitler ölmez vatan bölünmez", “polisime uzanan eller kırılsın" ve “vatan sana canım feda" sloganları atıldı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.