Sosyal Medya

Güncel

Necdet Özel'den FETÖ sorusuna yanıt

Genelkurmay Eski Başkanı Necdet Özel, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun sorularını yanıtladı.



Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre; Özel, Meclis FETÖ Darbe GiriÅŸimini AraÅŸtırma Komisyonu’nun, “FETÖ’nün TSK’ya sızmasının fark edilemeyiÅŸinin sebebi nedir?”sorusunu şöyle yanıtladı:

"HÜCRE SİSTEMİYLE ÇALIŞTILAR"

“15 Temmuz hain darbe giriÅŸimi sonrasında itirafçıların ifadelerinden anlaşıldığı üzere, bazı TSK personelinin FETÖ/PDY ile irtibat ve iliÅŸkilerinin çoÄŸunlukla askeri okullara giriÅŸ öncesine dayanması. Mesleki yaÅŸantılarında ise, örgütle iliÅŸkilendirilebilecek herhangi bir tavır ve davranış göstermemeleri. Yapının gizli ve hücre sistemi ile çalışmasının zamanında ortaya çıkarılamaması. Yapılan idari soruÅŸturmalarda; hakkında ihbar/iddia bulunan personelin ÅŸahsi dosyalarında, sicillerinde, komutan kanaatlerinde, arkadaÅŸlarının bilgilerinde iddiayı doÄŸrulayacak bir bilgiye ulaşılamaması. Ä°stihbarat teÅŸkillerinden haklarında yasal iÅŸlem yapılmasını gerektirecek bilgilerin alınamaması."

"BU AZİZ MİLLETE İHANET ETMEYECEKLERİNİ DÜŞÜNDÜK"

İç Hizmet Kanun ve YönetmeliÄŸinde ‘Åžikayet ve müracaat’ hakkına yer verilmesine raÄŸmen bilgi sahibi olan kiÅŸilerin, sahip oldukları bilgileri gizlemeleri ve sıralı komutanları ile paylaÅŸmamaları. Askeri personelin mesai haricinde kıta, karargah, kurum dışında izlenmesinin mümkün olmaması. Örgütsel bir yapının TSK içinde oluÅŸamayacağı, oluÅŸma gayreti içinde olabilirse bile barınamayacağı, TSK’nın ÅŸerefli üniformasını yıllardır taşıyan, bu aziz milletin ekmeÄŸini yiyen, birçok sosyal haktan istifade eden, geleceÄŸi garanti altında olan, askerlik andını içen ve bu yüce milletin bir evladı olan kiÅŸi/kiÅŸilerin hainlik yapamayacağı ve herhangi bir ihanet içinde olamayacağı düşüncesi.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.