Sosyal Medya

Güncel

Pazartesi günü okulların tatil edildiği iller

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok il ve ilçede okullar tatil edildi



Türkiye genelinde yaÄŸan kar nedeniyle yarın bazı illerde okullar tatil edildi. Tatil ilan edilen illerin başında Ä°stanbul geliyor. 

Okulların tail edildiği diğer iller şöyle:

BURSA

Bursa'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava ÅŸartlarının devam etmesi beklendiÄŸinden, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle eÄŸitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

EDÄ°RNE

Edirne'de, olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi. 

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.

Valilik kararı ile eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiğini bildiren Özcan, ''Edirne'de il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar, kar ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edilmiştir.'' dedi.

Bu arada valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

SAMSUN

Samsun'un bazı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Vezirköprü, Ladik, Havza, Kavak, Asarcık ve Çarşamba ilçelerinde yarın 1 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi.

Yetkililer, kar yağışının etkili olması haline kent merkezinde de okulların tatil edilebileceğini kaydetti.

BALIKESÄ°R VE YALOVA

Yalova ile Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle eÄŸitime 1 gün ara verildi. 

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Bandırma Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada da olumsuz hava şartlarının devam etmesinin beklenmesi nedeniyle ilçe genelindeki tüm anaokul, ilk ve ortaokullar ile liselerde yarın eğitim ve öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta il merkezi, belde, bağlı köyler ve Kozlu, Kilimli, Ereğli ilçeleri ile Düzce'nin Akçakoca ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Zonguldak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yaygın, örgün ve özel eğitim kurumlarının yarın tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, okulların tatil edildiÄŸi merkez ilçe ile diÄŸer ilçelerde de kamu kurum ve kuruluÅŸlarında görevli engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. 

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, etkisini sürdüren kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için ilçe genelinde yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

DÃœZCE

Akçakoca Belediye BaÅŸkanı Cüneyt Yemenici de kentte etkili olan yoÄŸun kar yağışının ardından hıfzıssıhha kararı gereÄŸince okulların tatil edildiÄŸini söyledi. 

Ä°lçede buzlanmanın artmasının da beklendiÄŸini aktaran Yemenici, aksaklığa meydan vermemek adına kentte eÄŸitim ve öğretime, 9 Ocak 2017 tarihinde 1 gün ara verileceÄŸini, ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti. 

ÇANAKKALE

Çanakkale'de kent merkezi ile 8 ilçede yarın, Gelibolu ilçesinde de yarın ve salı günü olumsuz hava şartları nedeniyle okullar tatil edildi.

Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Zülküf MemiÅŸ, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil kararı alındığını söyledi. 

Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm okullarda yarın eÄŸitim yapılmayacağını aktaran MemiÅŸ, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve 10 Ocak olmak üzere iki gün eÄŸitime ara verildiÄŸini kaydetti. 

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.