Sosyal Medya

Güncel

'Memuriyete gireyim, güvencem olsun' sözü tarihe karışacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu çalışma reformunu biran önce yapmak istediklerini söyledi.



Kamu çalışma reformunun bir an önce yapılması gerektiÄŸini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, “Reform tamamlanırsa, millet adına yapılabilecek en büyük reform olacak” dedi.

Reformla ilgili bu yıl paydaÅŸlarla çalışacaklarını belirten MüezzinoÄŸlu, “Reformu bütün olarak yapmak en iyisi. PaydaÅŸlarla bunu çalışacağız. 657'likler, işçiler, yarı zamanlı hizmet alımı, taÅŸeronlar, 4/ a, b, c hepsini kapsayacak ÅŸekilde kamu çalışanı reformu olmalı.

30 YIL SONRA DA BÄ°ZÄ°M MEMURUMUZ OLMALI

Memuriyet güvencesinin tek başına kriter olmayacağını anlatan MüezzinoÄŸlu, "Güvence artı ne olmalı. Terfi nasıl olmalı. Memuru bugün aldık 30 yıl sonra da bizim memurumuz mu, kendisini geliÅŸtirmiÅŸ mi, alanındaki geliÅŸmeleri takip edip etmediÄŸine bakmalıyız. Milletimiz kendi alanlarındaki geliÅŸmeleri dünya ile yarışacak ÅŸekilde takip edebilmeli. Bu performans 5 yılık olabilir, ya da belli dilimlerle kendisini deÄŸerlendirir, buna da güvence konulur olur. Ama tek başına 'memuriyete gireyim, güvencem olsun' olmaz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

KAYNAKYENÄ° ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.