Sosyal Medya

Güncel

Reina'daki Noel Baba konuÅŸtu!

Reina katliamında ikinci saldırgan olduğu iddia edilen ancak daha sonra işyerinin servis elemanı olduğu anlaşılan Noel Baba kıyafetli çalışan Selçuk Ş., ilk kez konuştu



Ä°stanbul Ortaköy’de yılbaşı gecesi Reina’da 39 kiÅŸinin öldürüldüğü katliamın ardından mekânda Noel Baba olarak çalışan servis elemanını olduÄŸu ortaya çıkmıştı. Reina’da 9 yıldır çalışan ve o gece Noel Baba kostümü giyen Selçuk Åž.’(33) ilk kez konuÅŸtu. Her yıl müşterilere ÅŸirinlik olsun diye bu kıyafeti giyip içecek servisi yaptığını, fotoÄŸraf çektirdiÄŸini söyleyen Selçuk Åž., o geceyi anlattı.

‘SAKÄ°N OLUN DÄ°YE Ä°NSANLARA BAÄžIRDIM’

“Saat 01.15 sıralarında ‘Tak Tak!’ diye silah sesleri geldi. Åžampanya ya da konfeti patlatılıyor sandım. Etrafa baktım, insanlar üzerime doÄŸru koÅŸuyordu. Merdivenlerden yazlık restoran kısmına indim. İçeride Hollanda’dan gelen kız arkadaşım ve arkadaÅŸları vardı. Silah sesleri bir dakikadan fazla sürdü. Kız arkadaşımı bulmak için yukarı çıktım. Onu ve arkadaÅŸlarını saklanırken buldum. Biz kaçarken insanlar da peÅŸimizden gelmeye baÅŸladı. Nereye gideceklerini bilmiyorlardı. Ä°nsanlara ‘Sakin olun’ diye bağırdım. Mutfak kısmındaki odaya girip saklandık. 15-20 kiÅŸiydik. EÅŸi ölen bir Lübnanlı kadın aÄŸlıyordu. Kapının önüne gelen yaralı bir kadını daha içeri alıp kapıyı kapattık. Elimize ne geçtiyse kapının önüne yığdık. Yaralı bir kadına tampon yapıp kanını durdurmaya çalışıyorduk.” Odada yaklaşık yarım saat kaldıklarını söyleyen Selçuk Åž., şöyle devam etti: “Bu arada telefonla arkadaÅŸlarımız bizi arıyor, biz de polisi arayıp saklandığımız yeri tarif ediyorduk. Sonra Özel Harekât polisi gelip bizi odadan çıkardı.”

Reina’da Noel Baba kıyafetli kiÅŸinin sadece kendisi olduÄŸunu söyleyen Selçuk Åž., saldırganı hiç görmediÄŸini belirtti ve şöyle konuÅŸtu: “Görseydim zaten ÅŸu an yaşıyor olmazdım. Noel Baba kıyafetiyle beni görseydi, belki de bütün ÅŸarjörü üzerime boÅŸaltırdı. Bu kıyafeti her sene ben giyiyorum. Müşterileri memnun etmek için böyle bir ÅŸirinlik yapıyoruz.” Saldırı sonrasında Noel Baba kıyafetli bir kiÅŸiden bahsedildiÄŸini, bunun terörist olduÄŸunun söylendiÄŸini hatırlatan Selçuk Åž., “Bunları okuyunca ÅŸaşırdım. Kamera görüntülerinde her ÅŸey var. O gece gidip emniyette ifade verdim. İçeride birden fazla saldırgan var mıydı, onu bilmiyorum” diye konuÅŸtu.

KAYNAKHABERTÃœRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.