Sosyal Medya

Dünya

Livni: 'Netanyahu ahlaki otoritesini kaybetti'

Eski İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, Başbakanlık makamında kalmak için gereken 'ahlaki otoritesini' kaybettiğini söyledi.



Ä°srail devlet radyosunun haberine göre, Siyonist Kamp Partisi Milletvekili Livni, Modi'in kentinde düzenlenen kültürel bir etkinlikte yaptığı konuÅŸmada, "BaÅŸbakan Netanyahu, BaÅŸbakanlık makamında kalmak için ahlaki otoritesini kaybetti." ifadesini kullandı.

AHLAKİ OLMAYAN DURUMLARI MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN UĞRAŞTI

Haberde Livni'nin "Netanyahu, Amona yerleÅŸim birimi davasında meÅŸru olmayan ÅŸeyi meÅŸrulaÅŸtırmaya çalıştı. Ä°srail askeri Elor Azaria davasında da Ä°srail Savunma Kuvvetleri içinde ahlaki olmayan durumları meÅŸrulaÅŸtırmak için uÄŸraÅŸtı." dediÄŸi aktarıldı.

"BAÅžBAKAN MI YOKSA..."

"Netanyahu, BaÅŸbakan mı yoksa 'oligarÅŸi' ya da 'para sahiplerinden' mi karar vermesi gerekir." diyen Livni, Ä°srail BaÅŸsavcısı Avihai Mandelblit'e, Netanyahu ile yürütülen mevcut soruÅŸturmada en kısa sürede bir kararın alınması çaÄŸrısında bulundu.

Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu, bir Filistinliyi başından vurarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan ve “kasıtsız adam öldürmekten” suçlu bulunan Ä°srail askeri Azaria için af çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Öte yandan hakkında açılan yolsuzluk soruÅŸturması kapsamında önceki gün polise ikinci kez ifade veren Netanyahu'nun, iÅŸ adamlarından rüşvet aldığı ve hediyeler kabul ettiÄŸi şüphesiyle ikinci kez yapılan sorgusu yaklaşık 5 saat sürmüştü. 

KAYNAKAA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.