Sosyal Medya

Güncel

ABD öldü dediği adamları yeniden arıyor

ABD tarafından öldüğü ilan edilen El Kaide yöneticisinin yeniden arananlar listesinde ilan edilmesi ülkenin askeri açıklamalarının doğruluğunu sorgulatıyor



Washington’ın 2011 yılında öldürdüğünü söylediÄŸi üst düzey El Kaide yöneticilerinden Banna, ABD hükümeti tarafından yeniden terör listesine dahil edildi.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı’nın, El Kaide’nin kurucusu Usame bin Ladin’in oÄŸlu Hamza’nın da aralarında olduÄŸu çok sayıda ismi terör listesine aldığını açıklamasıyla Yemen’de Ä°nsansız Hava Araçları’yla (Ä°HA) düzenlenen saldırıda öldürdüğü duyurulan üst düzey El Kaide lideri Ä°brahim el Banna’nın hayatta olduÄŸu ortaya çıktı.

Skandal, 2011 yılında öldürüldüğü açıklanan Banna’nın aslında hayatta olması ve ABD’nin bu durumu bilmesiyle de sınırlı deÄŸil. Zira Benna’nın öldürülmesi için Ä°HA’larla düzenlenen operasyonda aralarında El Kaide üyesi imam Enver El Evlaki'nin oÄŸlu Abdurrahman Evlaki ve kuzeninin de olduÄŸu en az yedi sivil de hayatını kaybetmiÅŸti.

Washington yönetimi, ABD vatandaşı 16 yaşındaki Evlaki’nin ölmesi nedeniyle gelen tepkileri, Yemen’deki Ä°HA operasyonlarının Afganistan’daki savaÅŸ gibi haklı gerekçelere sahip olduÄŸunu savunarak bertaraf etmeye çalışmıştı. Restoranda yemek yediÄŸi sırada düzenlenen Ä°HA saldırısında hayatını kaybeden Evlaki’nin öldürülmesi ‘ABD neden resmen savaÅŸta olmadığı bir ülkede bir ABD vatandaşını öldürdü?’ sorusunu gündeme getirmiÅŸti.

Bazı ABD’li gazetecilere göre, Washington, ‘Enver Evlaki’yi öldürmek yerine oÄŸlunu öldürmeyi seçti.’ Dönemin ABD DışiÅŸleri Bakanı Hillary Clinton, Evlaki’nin öldürülmesinin ‘kasti’ olması halinde bunun bir savaÅŸ suçu olduÄŸunu, aksi halde böyle deÄŸerlendirilemeyeceÄŸini savunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.