Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş ifade verdi: 'PKK sempatizanı değilim!'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne E Tipi Cezaevi'nde, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında yürütülen 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' soruşturması kapsamında ifade verdi.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, tutuklu bulunduÄŸu Edirne E Tipi Cezaevi'nde, Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca hakkında yürütülen 'CumhurbaÅŸkanı'na hakaret' soruÅŸturması kapsamında, Ses ve Görüntülü BiliÅŸim Sistemi (SEGBÄ°S) ile ifade verdi. KonuÅŸmalarında hakaret unsuru olmadığını, barış mesajları verdiÄŸini kaydeden DemirtaÅŸ, "Ben PKK'nın ne yöneticisi, ne üyesi, ne sözcüsü, ne de sempatizanıyım" dedi.

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, 9 Eylül 2015 tarihinde Diyarbakır'da yaptığı konuÅŸmada "Akan kanla ilgili HDP'nin zerre-i miskal siyasi sorumluluÄŸu yoktur. Siyasi kararı alan CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakan ikilisidir" dediÄŸi için hakkında açılan, 'CumhurbaÅŸkanı'na hakaret' soruÅŸturmasında ifade verdi. SoruÅŸturmayı yürüten savcıya SEGBÄ°S sistemi ile dün ifade veren DemirtaÅŸ, konuÅŸmasında tek bir hakaret cümlesi olmadığını, konuÅŸmanın bir siyasi partinin EÅŸ Genel BaÅŸkanı olarak, baÅŸka bir siyasi partiye yönelik eleÅŸtiri ve mesajlardan ibaret olduÄŸunu kaydetti.

ETNÄ°K ÇATIÅžMA ÇIKARMAK Ä°STEDÄ°LER 

KonuÅŸmayı yaptığı dönemde 400'den fazla parti binası ve Genel Merkezin kendisine 'Türk milliyetçisi' diyen kesimlerce yakılıp yıkıldığını belirten DemirtaÅŸ, "Hatta partimizle ilgili olmadığı halde, yalnızca Kürt olduÄŸu için bir çok insanın evi, iÅŸ yeri, mevsimlik işçilerin çalıştıkları ve kaldıkları yerler ateÅŸe verildi. O yüzden konuÅŸma metninden görüleceÄŸi üzere, Kürt adına ne varsa, Kürt'e benzeyen ne varsa saldırarak etnik çatışma çıkarmayı amaçladıklarını ifade ettim" dedi.

O dönemde bazı basın yayın organlarının, PKK'nın yaptığı bazı saldırılardan doÄŸrudan kendisini sorumlu tuttuÄŸunu da ifadesinde belirten DemirtaÅŸ, "Ben PKK'nın ne yöneticisi, ne üyesi, ne sözcüsü, ne de sempatizanıyım. Ben HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanıyım, bütün ÅŸiddet ve savaÅŸ araçlarını eleÅŸtiriyorum ve politikalarına karşı çıkıyorum" dedi.

Ä°fade vermeden önce avukatları ile savunmaya iliÅŸkin bir görüşme yaptığını kaydeden DemirtaÅŸ, "Avukatlarım soruÅŸturmayla ilgili bana bilgi verdi. Ama bu görüşme savcılığın talebi ve Sulh Ceza HakimliÄŸi kararıyla kayıt altına alındı. Ayrıca görevli huzurunda gerçekleÅŸti. Oysa ki, hakimliÄŸin kararı bu dosyayı kapsamamaktadır. Benim hakkımda 100'e yakın bu tarz soruÅŸturma vardır. Avukatlarım ile yaptığım görüşmeler hakimlik kararıyla dinlenmektedir. Oysa karar sadece bir dosyaya iliÅŸkindir, bu da adil yargılanma ilkesine net olarak aykırıdır"diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.