Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD'nin Suriye'deki 'AteÅŸkes' oyunu!

Suriye ateşkesinde devredışı kalan ABD, muhaliflere ‘anlaşmayı bozun’ diyerek baskı yapmaya başladı.



ABD, Suriyeli muhaliflere ateÅŸkesi bozmaları yönünde baskı yapıyor. 

Rusya ve Türkiye öncülüğünde yürüyen ateÅŸkes ve siyasi çözüm sürecinin baÅŸarılı olmayacağını telkin eden Pentagon ve CIA temsilcileri, temas kurdukları muhalif gruplara daha fazla silah ve cephane yardımı sözü veriyor. 

Suriye'nin güneyinde savaÅŸan gruplarla Ãœrdün'ün baÅŸkenti Amman'da görüşen CIA ve Pentagon yetkilileri, diÄŸer bölge komutanlarıyla da Reyhanlı ve Adana'da biraraya geldi. 

Ankara mutabakatının tarafları arasında yeralan bir muhalif grup sözcüsü, ABD'nin kendilerine daha fazla destek vaadinde bulunduğu ve önümüzdeki günlerde Irak ve Suriye cephesinde siyasi-askeri etkinliğini artırma vurgusu yaptığını belirtti.

ABD-Ä°RAN Ä°TTÄ°FAKINA DOÄžRU

ÖSO bileşeni ve Ortak Lojistik Merkezi 'MOC' (Military Operation Command) üyesi grupların ABD takibinde olduğunu belirten muhalif isim, Washington'un alternatif bir projesi olduğunu ve Türkiye ile Rusya öncülüğünde elde edilecek bir kazanımı istemediğini bildirdi.

Suriye genelinde 29 Aralık günü ilan edilen ateÅŸkesin özellikle Ä°ranlı gruplar tarafından ihlal edildiÄŸine dikkat çeken muhalif sözcü, rejimin bu konuda Ä°ran ve Rusya arasında sıkıştığını ve tıpkı Afganistan-Irak örneÄŸinde olduÄŸu gibi Suriye'de de gizli bir ABD-Ä°ran iÅŸbirliÄŸinin gerçekleÅŸebileceÄŸini söyledi. 

Suriye'de alan paylaşımı ve siyasi süreç konusunda “Ä°ran'la Rusya arasında derin fikir ayrılıkları var" diyen muhalif kaynak, Ä°ran'ın bu konuda ABD ile tezlerinin daha fazla örtüştüğünü iddia etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.