Sosyal Medya

Güncel

Konya'dan İzmir'e gelen 3 aile DAEŞ'le bağlantılı çıktı

Reina'da katliam yapan saldırganla ilişkili oldukları iddiasıyla dün İzmir'de gözaltına alınan yabancı uyruklu 3 ailenin DAEŞ bağlantısı ortaya çıktı.



Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişinin hayatını kaybettiği katliamı gerçekleştiren Orta Asya kökenli 'Abu Muhammed Horasani' kod adlı saldırganın izini süren polis, İstanbul ve Konya'dan sonra İzmir'in Buca ve Bornova ilçelerinde operasyon yaptı.

Reina katliamını gerçekleÅŸtiren DAEÅž'li teröristle Konya'da iliÅŸki kuran, ancak bir anda izlerini kaybettirip Ä°zmir’e gelen 3 aileye mensup 9'u yetiÅŸkin erkek, 11'i kadın 20 kiÅŸi gözaltına alınırken, bu ailelerin 20 çocuÄŸu da emniyete götürüldü.

Kırgızistan pasaportu taşıdıkları ve DoÄŸu Türkistanlı oldukları belirtilen 3 ailenin Buca ve Bornova'da kaldıkları evlerde yapılan aramalarda, çoÄŸunluÄŸunun sahte olduÄŸu deÄŸerlendirilen farklı ülkelere ait 41 pasaport, 12 cep telefonu, tablet, 2 palaska, 2 kütüklük, bel aparatı, GPS cihazı, keskin niÅŸancı tüfeÄŸi dürbünü, gece görüş dürbünü, yabancılara mahsus 15 sahte geçici kimlik belgesi ele geçirildi. 

KİMLİKLER SAHTE ÇIKTI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan şüphelilere yönelik araştırmalar devam ederken, bu kişilerde ele geçirilen oturma belgelerinin yanı sıra kimlik ve pasaportların arasında da sahtelerinin çıkması, bu kişilere yönelik araştırmanın derinleştirilmesine neden oldu.

DEAÅž BAÄžLANTISI AÄžIRLIK KAZANDI

Eldeki verilerin yanı sıra Ä°stanbul ve Konya polisiyle de baÄŸlantı kuran Ä°zmir'deki terör uzmanları, gözaltına alınan erkeklerin terör örgütü DAEÅž'le iliÅŸkili olduklarını belirledi. Ancak Türkiye'ye ne zaman ve nereden girdikleri, hangi güzergah üzerinden Ä°zmir'e ulaÅŸtıkları ve kimlerle baÄŸlantı kurduklarına dair araÅŸtırmaların, diÄŸer il emniyet müdürlükleriyle baÄŸlantılı olarak sürdüğü ifade edildi. 

Bu arada DAEŞ üyelerinin böyle aile görünümünde, çeşitli illerde hücre tipi yapılanmalarda bulunacağı yönünde emniyet müdürlüklerinin, istihbarat birimlerince uyarıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan ailelerin de zaten bu kapsamda takipte oldukları açıklandı.

DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.