Sosyal Medya

Güncel

Yunanistan'daki darbeciler Erdoğan'a suikastle irtibatlı

Yunanistan'dan sığınma talep eden darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast ile irtibatlı oldukları tespit edildi



15 Temmuz darbe giriÅŸiminde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a yönelik suikast teÅŸebbüsünde bulunan şüphelilerin, darbe giriÅŸiminin baÅŸarısız olmasının ardından Yunanistan'a kaçan ve iadesi talep edilen askerlerle irtibatları tespit edildi. Söz konusu tespitler, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca Yunanistan'daki adli makamlara iletildi. 

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca 15 Temmuz darbe giriÅŸimine iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturma kapsamında, darbe giriÅŸiminin baÅŸarısız olmasının ardından Yunanistan'a kaçan ve iadesi talep edilen askerlerle ilgili yeni bir geliÅŸme yaÅŸandı. 

Darbe giriÅŸimi esnasında helikopterle Marmaris'e giderek CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a suikast giriÅŸiminde bulunan ekibin başındaki Kurmay Albay Ali Aktürk ve Kurmay Yarbay Davut Uçum'a ait telefonlar ile darbe giriÅŸiminde baÅŸka bir yerde görev yaptıkları belirlenen ve kalkışma engellenince Yunanistan'a firar eden Kurmay Yüzbaşı Abdullah Yetik, Kurmay Binbaşı Ahmet Güzel, BaşçavuÅŸ Mesut Fırat ve Kurmay Yüzbaşı Ferudun Çoban'a ait telefonlar arasında karşılıklı görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı. 

Ä°ncelemede, tutuklu Kurmay Albay Ali Aktürk'ün, darbe giriÅŸimi günü ve gecesi Abdullah Yetik ile 3 kez, Ahmet Güzel ile 1 kez görüşme yaptığı, yine diÄŸer tutuklu Davut Uçum'un, Abdullah Yetik ile 12 kez, Ferudun Çoban ile 2 kez ve Mesut Fırat ile de 1 kez görüşme yaptığı tespit edildi. 

Söz konusu irtibatlara yönelik tespitlerin Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca iade dosyasına eklenerek, Yunanistan'daki adli makamlara iletildiÄŸi öğrenildi. 

Yunanistan'daki adli makamların, kaçan darbeci askerlerle ilgili bu ay içerisinde bir karar vermesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.