Sosyal Medya

Güncel

Gece kulübü Reina vahşetinde ikinci terörist mi var?

Reina katliamında iki teröristin olduğunu ileri sürüldü. Ortaya çıkan görüntülerdeki pantolon detayı bu şüpheyi kuvvetlendirdi. Zeytinburnu



Reina katliamında ikinci bir terörist olduÄŸu şüphesi güçlendi. Karar’ın istihbarat uzmanlarından aldığı bilgiye göre, kanlı saldırıyı iki IŞİD’li teröristin gerçekleÅŸtirdiÄŸi iddia edildi. Kırgız uyruklu olduÄŸu belirlenen ve selfie videosu yayınlanan saldırganın ‘gözcü’ olduÄŸu ileri sürüldü. Ancak katliamı yapan teröristin yüzünü çok iyi gizlediÄŸi ve net bir görüntüsünün ele geçirilemediÄŸi öne sürüldü. Saldırıyla ilgili ÅŸimdiye kadar ortaya çıkan görüntüler ise iki farklı teröristin olabileceÄŸi şüphesini güçlendirdi. Reina’ya ateÅŸ ederek giren teröristle Zeytinburnu’nda kaldığı evden çıkan saldırganın pantolonun rengi ve biçiminin farklı olması dikkat çekti. Görgü tanıklarından bazılarının ifadesinde de iki teröristin ateÅŸ ettiÄŸi bilgisi yer aldı.
Teröristin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde Zeytinburnu’nda kaldığı evden çıkarken tespit edilen görüntüsünde pantolununun açık renkli ve cepli olduÄŸu dikkat çekiyor. Emniyet’in tek saldırgan olarak açıkladığı ve görüntüsünü paylaÅŸtığı teröristin Reina’ya ateÅŸ ederek girerken görüntüsünde ise koyu renk ve dar kesim pantolonu olduÄŸu görülüyor. Yine gece kulubü içindeki görüntülerde ise evden çıkış kayıtlarındaki gibi üzerinde açık renk ve cepli bir pantolon olduÄŸu dikkat çekiyor.
 
Reina saldırganının yeni görüntüleri
 
Teröristin taksiye binerek kaçtığını gösteren ve KuruçeÅŸme’de mobese kamerasına takılan görüntüsünde ise üzerinde yine dar kesimli ve koyu renkli bir pantolon olduÄŸu görülüyor. Teröristin içeride üzerini deÄŸiÅŸtirdiÄŸi iddia edilse de Zeytinburnu’ndaki evden çıkış görüntüsü ile Reina içindeki görüntü bire bir uyuÅŸuyor. Reina giriÅŸindeki görüntü ile Zeytinburnu’ndan çıkış görüntülerindeki pantolan detayı bir teröristin, daha önce içeri girdiÄŸi ihtimalini doÄŸuruyor. Henüz eÅŸgali teÅŸhis edilemediÄŸi ileri sürülen asıl saldırganın deniz yoluyla kaçmış olabileceÄŸi, selfie videosu yayınlanan ve ‘gözcü’ olduÄŸu ileri sürülen saldırganın da Reina’da ateÅŸ etmiÅŸ olabileÄŸi deÄŸerlendiriliyor.
 
Öte yandan Reina saldırısını gerçekleÅŸtirdiÄŸi belirtilen teröristin, Taksim meydanında çektiÄŸi selfi videosunun da ilk olarak IŞİD’in 700 kiÅŸilik Telegram kanalından yayınlandığı belirlendi. Ancak Karar’ın ulaÅŸtığı bilgilere göre bu görüntüler terör örgütü tarafından bilinçli olarak hedef saptırmak amacıyla paylaşıldı. Terörist örgütün Reina içindeki ikinci teröristin kimliÄŸini gizlemek amaçlı yaptığı bu yanıltıcı video paylaşımının, polisin ikinci saldırganı da belirlemesi sonrası örgütün hesabından geri çekildiÄŸi öğrenildi. IŞİD’in teröristin Suriye topraklarına ulaÅŸtığı bilgisini de militanının kaçtığının düşünülmesi amacıyla yine hedef saptırmak için açıkladığı belirtildi. Ancak teröristlerin her ikisinin de halen Türkiye’de olduÄŸu ifade ediliyor.
 
Reina saldırısı sonrası ifadesi alınan tanıklar da iki saldırgan olduğuna ilişkin ifade vermişti. Saldırıdan eş sayesinde yara almadan kurtulan Sinem Uyanık iki kişinin silahla etrafa ateş ettiğini söylemişti. Bir başka görgü tanığı müşteri de içeri de sağ olan herkesin kafasına sıkarak öldürdüklerini gördüğünü, saldırganların birden fazla olduğunu, çapraz ateş altına alındıklarını belirtmişti. Kulüpte çalışan bir garson da ifadesinde saldırganların iki kişi olduklarını ve silahla içeriyi taradıklarını anlatmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.