Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cü subay: 'Gerekirse Sisi gibi yapacaksınız'

FETÖ'cü subayın 15 Temmuz'da verdiği talimat mahkemede ortaya çıktı.



Denizli'de baÅŸlayan FETÖ davasında bazı sanıklar savunma yaptı. Tutuklu sanık eski ÃœsteÄŸmen Arslan, 15 Temmuz gecesi eski Yarbay Fahrettin Demir'in nizamiyeye geldiÄŸi belirterek, "Askeri hattan birisiyle telefonda yaptığı konuÅŸmada, 'Bu ne arkadaÅŸ CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakan çıkmış konuÅŸuyor, halk sokaklara dökülmüş. Gerekirse Sisi gibi yapacaksınız' dediÄŸine ÅŸahit oldum" diye konuÅŸtu.

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe giriÅŸimine iliÅŸkin soruÅŸturma kapsamında, aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da bulunduÄŸu 42'si tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde geçen hafta pazartesi başlayan duruşması, sanık ve avukatların kimlik tespitiyle sürdü.

Tutuklu sanıklardan eski Üsteğmen Fatih Akın Arslan, savunmasında, olay günü intikalde kılavuz faaliyeti için görevlendirildiğini söyledi.

Kendisine, "Çardak Hava Meydan Komutanlığına varıp oradan da dönün" ÅŸeklinde emir verildiÄŸini dile getiren Arslan, arkasından gelen eski Piyade Kurmay Albay Erol Akman'ın, konvoyun hızının kendisine göre ayarlanması talimatı vermesinden dolayı ise huzursuzluk duyduÄŸunu anlattı.

"BENDE EMÄ°R VAR, ALACAKSIN"

Arslan, Hava Meydan Komutanlığı Nizamiyesinde görevli astsubayın gelen birliÄŸi almak istemediÄŸini, bunun üzerine Akman'ın "Bende emir var, alacaksın" ÅŸeklinde konuÅŸtuÄŸunu vurguladı.

Yolda aldığı bilgilerden, durumdan şüphelendiÄŸini 
ifade eden Arslan, ÅŸunları anlattı:

"SÄ°ZÄ° TUTUKLARIM"

"Erol Albay bana ve kendilerini kılavuzlayan astsubaya 'Sen beni kasıtlı yanlış yere getiriyorsun, doÄŸru yere götürmemeniz halinde sizi tutuklarım' dedi. 

Eski Kurmay Başkanı Yarbay Fahrettin Demir'e ne olup bittiğini sorduğunda ise bana, 'Birazdan uçak gelecek. Ya Akıncı Hava Meydan Komutanlığının ya da Kara Havacılık Meydan Komutanlığının emniyetini almak için gideceğiz.

"SIKIYÖNETİM İLAN EDİLDİ"

Sıkıyönetim ilan edildi, biz bunu yerine getireceğiz' şeklinde emir verdi. Daha sonra Ege Ordusu Komutanlığında görevli Piyade Kurmay Yüzbaşı Eser Bingül'ü arayarak durumu bildirdim ve yapılan faaliyetin tamamıyla kanunsuz olduğunu söyledim."

Daha sonra görüştüğü Ege Ordusunda görevli Albay Davut Şahin'in kendisine, bulundukları yerden ayrılarak polise ve jandarmaya gitmeleri yönünde talimat verdiğini belirten Arslan, bunun üzerine 8-9 kişilik grupla Hava Meydan Komutanlığından ayrıldıklarını kaydetti.

"GEREKÄ°RSE SÄ°SÄ° GÄ°BÄ° YAPACAKSINIZ"

Nizamiyede bazı rütbeli askerlerle televizyonda haberleri seyrettiklerini vurgulayan Arslan,"Eski Kurmay BaÅŸkanı Yarbay Fahrettin Demir, nizamiyeye yanımıza geldi. Bu esnada televizyonda CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakanın konuÅŸmalarına yer veriliyordu. Askeri hattan birisiyle telefonda yaptığı konuÅŸmada, 'Bu ne arkadaÅŸ CumhurbaÅŸkanı ve BaÅŸbakan çıkmış konuÅŸuyor, halk sokaklara dökülmüş. Gerekirse Sisi gibi yapacaksınız.' dediÄŸine ÅŸahit oldum." diye konuÅŸtum.

Tutuklu sanık Nazmi Keskin de Çardak'a vardıktan sonra Akman'ın, "BekleyeceÄŸiz" sözü üzerine şüphelendiÄŸini ifade etti.

"BURASI ASKERİ BÖLGE, BURADAN UZAKLAŞIN"

Akman'ın, nizamiye önünde gördüğü polislere, "Burası askeri bölge, buradan uzaklaşın" dediÄŸini dile getiren Keskin, "Oradan çıkmak için elimizden geleni yaptık. Ege Ordusunu aradık, kolluk kuvvetlerine gitmemiz söylenince polise teslim olduk."ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Tutuksuz sanıklardan eski üsteğmen A.K. ise savunmasında şunları söyledi:

"Niçin fazla mühimmat aldığımızı sorduÄŸum Erol Albay, eÄŸitim faaliyetinden bahsetti. Daha sonra nizamiyede Fahrettin Yarbay'ın bize doÄŸru geldiÄŸini gördük. O sırada ÃœsteÄŸmen Hüseyin Öğüt silahına ÅŸarjörünü takarak 'Bu ÅŸerefsizin ne yapacağı belli olmaz' dedi. Fahrettin Yarbay da alaycı bir tavırla, '155'i arayın, 155'i arayın' diyerek oradan ayrıldı."

ÜÇER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Denizli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs etme ve FETÖ'ye üye olma" suçlarından açılan davada, aralarında eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da bulunduÄŸu 42'si tutuklu 60 sanık hakkında, Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddeleri gereÄŸince üçer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.