Sosyal Medya

Dünya

ABD polisi 1080 kişiyi öldürdü!

Amerika’da 2016 yılı içerisinde polis, çeşitli olaylar sırasında ateş açtığı toplam 1080 kişiyi öldürdü.



Amerika’da 2016 yılı içerisinde polis, çeÅŸitli olaylar sırasında ateÅŸ açtığı toplam 1080 kiÅŸiyi öldürdü.

Önceki yıl da polisin silahla vurarak öldürdüğü kiÅŸi sayısı 1146 olmuÅŸtu. Bir süre önce Amerikan Adalet Bakanlığı ülke genelinde polis tarafından öldürülen kiÅŸiler ile ilgili yeni bir kayıt programı baÅŸlattı.

TAM TESPÄ°T HEDEFLENDÄ°

Bu programla Amerika’da polis tarafından öldürülen kiÅŸi sayısının tam olarak tespit edilmesi hedeflendi. Uygulamanın ortaya koyduÄŸu rakamlar öldürülen kiÅŸi sayısının bugüne dek rapor edilenlerden çok daha fazla olduÄŸunu ortaya koydu.

FBI RAPORUNUN 3 KATI ÇIKTI

FBI daha önce 2015 yılında 442 kiÅŸinin polis tarafından vurularak öldürüldüğünü rapor etmiÅŸti. Ancak Adalet Bakanlığı’nın yeni kullanmaya baÅŸladığı takip sistemi ile bu rakamın aslında 1146 olduÄŸu anlaşıldı.

Yine Adalet Bakanlığı verilerine göre 2016 yılının sadece son 3 ayında 270 kişi polis kurşunu ile hayatını kaybetti.

Polisin her yıl Amerika’da kaç kiÅŸiyi öldürdüğüne dair tartışmalar 2014 yılının AÄŸustos ayında Missouri eyaletinin Ferguson ÅŸehrinde polisin Michael Brown isimli siyahi bir genci vurarak öldürmesinin ardından alevlenmiÅŸti.

18 yaşındaki silahsız genç Brown’ın polis tarafından vurulma anı görüntülerinin ortaya çıkması ülke genelinde protestolara ve gösterilere neden olmuÅŸtu. Bu protestolar ile birlikte Amerikan polisinin her yıl öldürdüğü kiÅŸi sayısınn kamuoyunda tartışılmaya baÅŸlaması ve Beyaz Saray’ın talebi ile Adalet Bakanlığı söz konusu takip programını devreye soktu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.