Sosyal Medya

Güncel

O terörist yılbaşından bir gün önce keşif yapmış

Reina'yı kana bulayan 'Ebu Müslim Horasani' kod adlı DAEŞ'li teröristin Reina'da bir gün önce keşif yaptığı ortaya çıktı.



Yılbaşı gecesini kana bulayan DEAÅž'lı teröristin saldırı Ã¶ncesi ve sonrasına iliÅŸkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Gece kulübünde 39 kiÅŸiyi katleden teröristin, saldırı gecesi toplam 8 taksi deÄŸiÅŸtirdiÄŸi, kameralara en son Zincirlikuyu'da yakalandığı öğrenildi. 

Terörist, 1 Ocak kanlı katliamından sonra montunu deÄŸiÅŸtirerek Reina'dan yaralı numarası yaparak kaçtı. Reina'dan çıktıktan sonra kısa bir süre yürüyen saldırgan, sonra da deÄŸiÅŸik taksilere bindi. Caninin olay yerine geliÅŸi ve kaçışı sırasında toplam 8 taksi kullandığı tespit edildi. 8 taksinin de plakaları belirlendi, ÅŸoförlerin ifadeleri alındı. Gece kulübüne gelmek için taksiye sırtında biri büyük biri küçük iki çantayla binen terörist, Ortaköy'e ulaÅŸtığında sırt çantasındaki otomatik silahı ve ÅŸarjörleri çıkardı. Saat 01.18'de ateÅŸ açarak Reina'ya girdi. Kapıda o gece görev yapan 4 polisten 3'ünün, saldırı esnasında tesadüfen orada olmadığı belirlendi. Olaydan 15 gün önce eÅŸiyle birlikte Ä°stanbul'a gelen teröristin saldırıdan 3 gün önce eÅŸini Konya'ya gönderdiÄŸi tespit edildi. Saldırganın Ä°stanbul'a gelirken Konya dışındaki bir Orta Anadolu ÅŸehrinde bulunan bir otogardan bilet aldığı da gelen bilgiler arasında.

1 GÜN ÖNCE KEŞİF YAPMIŞ

Saldırıyı gerçekleştiren teröristin ve suç ortaklarının, saldırıdan en az 24 saat önce Reina'da keşif yaptığı anlaşıldı. Reina içindeki tüm kamera kayıtları incelemeye alındı.

KAYNAKYENÄ° ÅžAFAK, TAKVÄ°M

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.