Sosyal Medya

Coğrafyamız

El Bab operasyonu neden uzadı? İşte cevabı

Türk askerlerinin desteğiyle El Bab'da DAEŞ'e karşı savaşan Sultan Murat Tümeni'nin komutanı Fehim İsa operasyondaki son durumu açıkladı.



Sultan Murat Tümeni'nin komutanı Fehim Ä°sa, Bab’ı terör örgütü DEAÅž’tan kısa sürede temizleyeceklerini söyledi. Örgütün çok zayıfladığını belirten Ä°sa, “El-Bab ÅŸehrinin dört etrafı sarılmış durumda” dedi.

El-Bab'ın terör örgütü DAEÅž'ten temizlenmesine yönelik, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından baÅŸlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'na destek veren Suriye'deki muhalif gruplardan Sultan Murat Tümeni'nin komutanı Fehim Ä°sa, El-Bab'ı kısa sürede temizleyeceklerini söyledi. Fehim Ä°sa, muhalif grupların Halep'e baÄŸlı El-Bab ilçesinin terör örgütü DAEÅž'tan geri alınması için baÅŸlattığı saldırıya destek vermek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nce yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın baÅŸarıyla sürdüğünü ve bu mücadelede önemli mesafe kat ettiklerini vurguladı.

DAEŞ ÇOK ZAYIFLADI

Ä°sa, “Son günlerde hava ÅŸartlarının kötü olmasından dolayı, operasyonlar ağır ilerliyor. Yaklaşık 25 gündür devam eden harekatta terör örgütü DAEÅž, aldığı darbelerle çok zayıfladı. Yine içeriden aldığımız bilgilere göre, Türkiye devletinin desteÄŸiyle son günlerde yapılan operasyonlarla, DAEÅž'a çok kayıp yaÅŸattık. Åžu anda El-Bab ÅŸehrinin dört etrafı sarılmış durumda'' dedi.

SÄ°VÄ°LLERÄ° CANLI KALKAN YAPIYORLAR

Terör örgütü DAEÅž'ın El-Bab'ta sivil halkı canlı bomba olarak kullandığına dikkati çeken Ä°sa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Harekat baÅŸladığında DAEÅž, El-Bab'ta bombalı araçlarını halkın içerisine koyuyordu. O nedenle vuramıyorduk. Operasyonların baÅŸladığı dönemde ilçede 40-50 bin arasında sivil halk yaşıyordu. Fırsat buldukça geceleri ilçenin etrafına döşenen mayınları göze alan halkın kaçmasıyla ÅŸu anda 2-3 bin sivil kaldı. Bu durum DAEÅž'a çok zarar verdi. Åžu anda büyük bir korku içerisindeler. Kendilerine yakın zamanda son darbenin vurulacağını biliyorlar. Ä°nÅŸallah söz veriyoruz, çok yakın zamanda, hava ÅŸartları elveriÅŸli olduÄŸunda çok büyük bir operasyonla El-Bab ÅŸehrini özgürleÅŸtireceÄŸiz. Sayıları çok az, çünkü çok kayıp verdiler. DAEÅž, Rakka'da, Musul'da ve diÄŸer birçok yerde saldırı altında. Örgüt, Suriye'de ve Irak'ta birçok koldan saldırı altında olduÄŸu için artık çatışma bölgelerine destek gönderemiyor."

SIRA MÜNBİÇ'TE OLACAK

El Bab'ı özgürleÅŸtirdikten sonra Münbiç'e sıra geleceÄŸini vurgulayan Ä°sa, sözlerini şöyle tamamladı: “DAEÅž, El-Bab ilçe merkezi ve etrafından döşediÄŸi taÅŸ görünümlü el yapımı patlayıcıları fark etmek çok zor ama Allah'ın izniyle bunlar bizi durdurmayacak. Sultan Murat Tümeni olarak 1,5 yıldan bu yana 400'ün üzerinde ÅŸehit verdik. Ancak hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Suriye'nin özgürlüğü için canımızla malımızla, çocuklarımızla mücadeleyi sürdüreceÄŸiz. Bu süreçte bize samimi olarak destek veren, bizi küçük kardeÅŸi gören, evlatları gören Türkiye Cumhuriyetinden, CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'dan, Türkiye hükümetinden ve halkından Allan razı olsun. Bize destek verip yardım gönderen derneklere çok teÅŸekkür ediyoruz. Yardımlar sayesine Suriye'nin kuzeyinde aç insan yok."

YENÄ° ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.