Sosyal Medya

Güncel

Gıda fiyatlarının düşürülmesi için harekete geçildi!

Gıda fiyatlarını düşürecek yol haritası belli oldu. Öncelikli olarak sebze ve meyve gibi ürünlerin lojistik ve depolama kaynaklı kayıplarının önüne geçilecek.



Ãœretici örgütlerinin birleÅŸmesi teÅŸvik edilerek maliyetler düşürülecek. Ambalajlara standart ve soÄŸuk hava depolarına yönelik ilave teÅŸvikler getirilecek. 

BİRLİKLER GÜÇLENECEK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, son yapılan Gıda Komitesi toplantısında bir takım kararlar alındığını belirterek, sebze ve meyve ticaretinde üretici örgütlerinin güçlendirilmesine ve diÄŸer lojistik tedbirlere iliÅŸkin çalışmalar hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Ãœreticilerin güçlenmesi ve bu üreticilerin birlik haline gelerek güçlerini birleÅŸtirmesi gerektiÄŸinin ifade edildiÄŸini aktaran Tüfenkci “Ãœretici birliklerine teÅŸvik mekanizmaları oluÅŸturulması noktasında Maliye Bakanlığımız, bizler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız birlikte bir çalışma yapacağız. Yine birliklerin bu pazarın içinde yani hallerde, pazarlarda, perakendecilerin içinde yer almaları için güçlendirici çalışmalar yapacağız” dedi. Tüfenkci, Tarım Bakanlığı ile Erken Uyarı Sistemi kurma noktasında, sebze ve meyve fiyatlarının arzı konusunda da çalışmaları birlikte yürüttüklerini aktardı. 

OLUMSUZ ETKÄ°LENÄ°YOR

Sebze ve meyve fiyatlarındaki oynaklığın fazla olması ve fiyat aralığı makasının açık olmasının üretici ve tüketicileri yakından ilgilendirdiÄŸi aktaran Tüfenkci “Enflasyona etkileri bakımından da ekonomi yönetimini etkiliyor. Özellikle Türkiye’deki ekilebilir alanların kısıtlı olması, üreticilerimizin de küçük üretici olmaları arada bir takım aracıların doÄŸmasına sebep oluyor. Ä°ÅŸadamı veya tüccar olarak anılan bu aracılar daha üretime gelmeden bir anlamıyla üreticileri finanse ediyorlar bir baÅŸka deyiÅŸle onların hasat mevsiminde ürünlerine ipotek koyuyorlar” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.