Sosyal Medya

Güncel

İngiltere, AB ile ipleri tamamen kopardı! Büyük elçisi de istifa etti

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma süreci (Brexit) yaklaşırken ülkede sürpriz bir istifa yaşandı. İngiltere'nin AB Büyükelçisi Sir Ivan Rogers istifa etti.



Eski Başbakan David Cameron tarafından 2013'te AB Büyükelçisi olarak görevlendirilen Rogers'ın, martta başlaması beklenen Brexit sürecinde kritik bir rol üstlenmesi bekleniyordu.

Dışişleri Bakanlığı Rogers'ın istifa nedeni hakkında henüz yorum yapmadı. Ülkenin en deneyimli AB müzakerecilerinden olan Rogers'ın 2017 sonuna kadar görevde kalması planlanıyordu. İşçi Partili milletvekili Hilary Benn, istifanın 'kritik' bir zamanda geldiğini belirterek hükümete yeni bir isim seçme konusunda elini çabuk tutması çağrısı yaptı.

İSTİFADAN ÖNCE BREXİT SONRASI DURUM KONUSUNDA HÜKÜMETLE TERS DÜŞMÜŞTÜ

Rogers birkaç hafta önce Brexit sonrası AB ile bir ticaret anlaÅŸmasına varılmasının on yılı bulabileceÄŸi ve buna raÄŸmen anlaÅŸmanın baÅŸarısız olma ihtimalinin bulunduÄŸunu söylemiÅŸti. Rogers bakanlara yaptığı uyarıda, yapılacak ticaret anlaÅŸmasının 2020'li yılların baÅŸlarına ya da ortalarına kadar gerçekleÅŸemeyebileceÄŸini ifade etmiÅŸ ve varılacak anlaÅŸmanın diÄŸer AB üye devletlerinin ulusal parlamentoları tarafından reddedilebileceÄŸini belirtmiÅŸti. BaÅŸbakanlık Ofisi ise, hem BirleÅŸik Krallık hem de Avrupa BirliÄŸi'ne uygun bir anlaÅŸmaya varılacağına güvendiklerini ifade etmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.