Sosyal Medya

Güncel

'Reina saldırganı' olduğu öne sürülen Maşrapov: Bu olayla hiçbir ilgim yok

İstanbul'daki ünlü gece kulübü Reina'da 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Yahya Maşrapov, Kırgızistan'da verdiği ifadesinde, "İstanbul'da yaşanan saldırıyla hiçbir ilgim bulunmamakta" diyerek suçlamaları reddetti.



Reina saldırısını gerçekleÅŸtirdiÄŸi suçlamasıyla basında fotoÄŸraf ve videoları yer alan şüphelinin Kırgızistan vatandaşı Yahya MaÅŸrapov olduÄŸu iddia edilmiÅŸti. Kırgızistan basınında yer alan haberlere göre, bugün Türkiye'den Kırgızistan'ın baÅŸkenti BiÅŸkek'e giden MaÅŸrapov, havalimanında güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. 
 
1 OCAK'TA Ä°STANBUL'A GÄ°TTÄ°M, 31 ARALIK'TA KIRGIZÄ°STAN'DAYDIM'
 
Haberlerde, MaÅŸrapov'un ilk ifadesinde ÅŸunları dediÄŸi kaydedildi: "1 Ocak'ta, uçakla BiÅŸkek'ten Ä°stanbul'a gittim. Ziyaret amacım ticari iliÅŸkilerle ilgiliydi. Dönüşte Türk güvenlik güçleri beni uçaktan indirdi ve ifademi aldı. Uçak da bu yüzden bir saat bekletildi. FotoÄŸraftaki suçlaya dış görünüşümün biraz benzediÄŸini söylediler. Onlar sonra özür dileyerek beni uçaÄŸa bindirdiler. 31 Aralık günü Kırgızistan'daydım, dolayısıyla bu saldırıyla hiçbir ilgimin olması mümkün deÄŸil. Ä°nternette benim pasaportumun resim ve bilgilerinin nasıl düştüğünü de bilmiyorum." MaÅŸrapov, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.