Sosyal Medya

Güncel

Romanya'da ki Türk milletvekilinin yeni görevi belli oldu

Romanya'da başbakanlığı veto edilen Müslüman Tatar Türkü Sevil Shhaideh, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı olarak görevlendirildi



Romanya CumhurbaÅŸkanı Klaus Iohannis, ülkede 11 Aralık'ta yapılan genel seçimin galibi Sosyal Demokrat Partinin (PSD) önerdiÄŸi Sorin Grindeanu'yu baÅŸbakan olarak görevlendirmesinin ardından bugün kabine üyelerini kamuoyuna açıkladı.

PSD'nin başbakanlığa önerdiği ilk isim olan ve Iohannis tarafından reddedilen Müslüman Tatar Türkü Sevil Shhaideh, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı olarak görevlendirildi.

Romanya'da 26 bakanın görev aldığı yeni kabinenin, PSD ile Liberal ve Demokratlar BirliÄŸinin (ALDE) çoÄŸunlukta olduÄŸu parlamentodan onay almasının önünde bir engel bulunmuyor.

Kabinede, koalisyon ortağı ALDE'ye 4 bakanlık verildi.

Romanya'da PSD'nin Tatar Türkü Sevil Shhaideh'nin baÅŸbakan olması önerisi, Alman kökenli CumhurbaÅŸkanı Klaus Iohannis tarafından reddedilmiÅŸti. Iohannis, PSD'ye baÅŸbakanlık görevi için yeni bir isim önermesi çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu. 

Sevil Shhaideh, Iohannis tarafından onaylansaydı Romanya'nın ilk kadın, Müslüman ve Tatar Türkü baÅŸbakanı olacaktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.