Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Türkiye insanlarımızı kurtardı'

Türkiye'nin El Bab'ta DAEŞ'e karşı yürüttüğü operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. TSK ve ÖSO tarafından ele geçirilen yerlerde siviller DEAŞ'den kurtarılmanın sevincini yaşıyorlar.



Türkiye ve ÖSO'nun Suriye'nin kuzeyindeki El Bab kentinde DAEŞ'e karşı yürüttüğü operasyonlar devam ederken, ele geçirilen yerlerde siviller DAEŞ'den kurtarılmanın sevincini yaşıyorlar.

Suriyeli Muhaliflerin kurduğu geçici hükümetin Sağlık Bakanı Muhammed Vecih Cuma, Türkiye sayesinde Suriyelilerin artık DAEŞ tarafından öldürülmediğine dikkat çekerek, Türkiye'nin sivil insanları DAEŞ'in elinden kurtardığını söyledi.

'Ä°NSANLARI DÄ°RÄ° DÄ°RÄ° YAKIYOR'

Türkiye sayesinde El Bab ve Cerablus bölgesinde Suriyelilerin artık DAEÅž tarafından öldürülmediÄŸine dikkat çeken Cuma, şöyle konuÅŸtu: "Türkiye sayesinde onbinlerce Suriyeli DAEÅž'in elinden kurtarıldı. Siviller kurtarıldığı için çok sevinçliler. Türkiye kurtardığı sivillere kucak açıyor. Onlara yardım ediyor. Suriyeliler DAEÅž'den çok çekti. DAEÅž insanları diri diri yakıyor ve herkesin gözü önünde başını keserek öldürüyor. Ä°ÅŸkence ediyor. Bakın, DAEÅž bir terör örgütü dahi diyemiyorum çünkü bir canavardır."

CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYOR

Türkiye ve ÖSO'nun bölgeyi DAEŞ'den almak için yaptığı operasyonların devam ettiğini aktaran Cuma, şöyle devam etti:

"Operasyonlarda büyük bir ilerleme var. İnşallah önümüzdeki günlerde El Bab DAEŞ terör örgütünden kurtarılacak. DAEŞ sivillerin El Bab'tan çıkmasına izin vermiyor çünkü onları canlı kalkan olarak kullanıyor."

TÃœRKÄ°YE KURTARDI!

Halep kentinin doÄŸusunda tahliye iÅŸlemlerinde Türkiye'nin katkısının çok olduÄŸunu hatırlatan Cuma, "Türkiye siyasi ve diplomasi baÅŸarılarıyla Halep doÄŸusunda insanlarımızı kurtardı. Bu iÅŸte çok baÅŸarılı oldu. Bu baÅŸarı baÅŸka baÅŸarılılar da getirir" dedi.

Suriye'deki ateÅŸkes ile ilgili de konuÅŸan Cuma, "EÄŸer Suriye genelinde ateÅŸkes olursa bu Suriyeliler için çok iyi olacak. Suriyeliler ateÅŸkes istiyor. AteÅŸkes gelirse kimse ölmez, kimse yerinden olmaz. AteÅŸkes gelirse siyasi çözümün ilk adımı da atılmış olur. Siyasi çözüm gelirse Suriyemiz bölünmez. Suriye'de PYD bir devlet kuramaz. Siyasi çözümün bizim için çok önemi vardır. Suriyeliler barış özgürlük ve demokrasi istiyor" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.