Sosyal Medya

YaÅŸam

Adana'da kepenk kapatan 200 işyerine para cezası

Adana'da PKK’nın kepenk kapatın çağrısına uyan yaklaşık 200 esnafa, "Hükümet emrine aykırı davranmaktan" 227’şer lira para cezası kesildi.



Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri, 28 Aralık 2016 tarihinde Seyhan ilçesi, DaÄŸlıoÄŸlu ve Küçükdikili mahallelerinde bölücü terör örgütü PKK’nın talimatıyla yandaÅŸlarının korsan gösteri yaptığı, bu sırada da esnafa ’kepenk kapatın’ çaÄŸrısında bulunduÄŸu ihbarını aldı.

İhbar üzerine mahallelere giden polis kendisine molotof bombası, taş ve havai fişek atan gruba müdahale edip dağıttı.

227'ÅžER LÄ°RA PARA CEZASI

Polis daha sonra dakepenk kapatıp iÅŸyerini açmayan esnafı tek tek tespit etti. Polis bugün de tespit edilen yaklaşık 200 esnafa Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesince "Hükümet emrine aykırı davranmaktan" iÅŸlem yaparak 227’ÅŸer lira para cezası yazdı.

Bir kadın esnaf o gün hasta olduğunu, bu nedenle işyerini açmadığını polise bildirdi ancak polis yapılan tespitlerde eylem yapıldığı sırada işyerinin kapalı olduğunu, diğer günler açık olduğunun tespitinin görüntülü olarak yapıldığını, itiraz etme hakkının olduğunu söyledi.

"BİZ KORKTUĞUMUZ İÇİN KAPATIYORUZ"

Ceza yazılan baÅŸka bir esnaf ise sabahleyin iÅŸyerine açmak için geldiÄŸi sırada bütün kepenklerin kapalı olduÄŸunu görünce kendisinin de açmayarak evine gittiÄŸini, maÄŸdur olduklarını söyleyerek, "Bizim eylem yapıldığı gün kepenk açarsak iÅŸyerimize zarar veriyorlar. Geçen yıl yan komÅŸu esnaf eylem günü dükkanı açtı diye yaktılar. Biz korktuÄŸumuz için kapatıyoruz" dedi.

Polis esnafı gezerek tek tek cezaları tebliğ etti. Bu sırada özel harekat ve terörle mücadele şube müdürlüğüne bağlı polisler uzun namlulu silahlarla sokak başlarında güvenlik önlemi aldı. Kepenk kapatan esnaf hakkında ayrıca adli işlemin de başlatılacağı öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.