Sosyal Medya

Güncel

Gültekin Avcı: Cumhurbaşkanı benide affetti mi?

Eski cumhuriyet savcısı ve avukat Gültekin Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ve TBMM'yi aşağılama suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.



Ä°stanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruÅŸmaya FETÖ/PDY yönelik soruÅŸturma kapsamında tutuklanan sanık Gültekin Avcı, Ses ve görüntü biliÅŸim sistemi (SEGBÄ°S) aracılığıyla katıldı.

DuruÅŸmada ÅŸikayetçi CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın avukatı Hatice Özay hazır bulundu.

Mahkeme hakimi, sanık Gültekin Avcı'ya avukatına tebliğ yapılmasına rağmen duruşmaya gelmediğini avukatsız savunma yapıp yapmayacağını sordu.

CUMHURBAÅžKANINA BENÄ° DE AFFETTÄ° MÄ° DÄ°YE SORULSUN

Gültekin Avcı "Avukatıma bizzat tekrar tebliÄŸ yapılmasını talep ediyorum. Gelecek celse avukatım gelmezse savunma yapıp yapmayacağıma karar vereceÄŸim. Ancak, sayın CumhurbaÅŸkanı tüm dünya kamuoyu önünde yaptığı açıklamada tüm davalardan vazgeçtiÄŸini söyledi. CumhurbaÅŸkanı'nın davadan vazgeçip geçmediÄŸi sorulsun" dedi.

Mahkeme hakimi ise işlenen suçun şikayete bağlı olmadığını söyledi.

DURUÅžMA ERTELENDÄ°

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay ise şikayetlerinin devam ettiğini bildirdi. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sanık Gültekin Avcı'nın avukatına tebligat çıkarılması için ertelendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.