Sosyal Medya

Güncel

OHAL uzatılacak mı? Başbakan açıkladı

Başbakan Yıldırım, 19 Ocak'ta sona erecek olan OHAL'in 3 ayda daha uzatılmasının bu hafta Meclis'te görüşüleceğini açıkladı. Grup toplantısında IŞİD'le mücadeleye değinen Yıldırım "Dünya DEAŞ’la yatıp kalkıyor. Ama onlar yalandan mücadele ediyor. Amerika’nın da bir halt ettiği yok, diğerlerinin de bir şey yaptığı yok" dedi. Yıldırım ayrıca, "Suriye’de, Irak’ta otorite, devlet olmazsa biz güvende olamayız. Bundan dolayı işe ilişkilerimizi düzeltmekle başladık" ifadelerini kullandı.



Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Meclis grup toplantısında konuştu. Yıldırım, "OHAL'in 3 ay daha uzatılması bu hafta Meclis'te görüşülecek" dedi.

IŞİD'le mücadelede ABD'yi ve koalisyon ülkelerini eleştiren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"133. gününe girilen Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında operasyonlarda 1270 DEAÅž mensubu etkisiz hâle getirildi. Yakalananlarla 1561. Dünya DEAÅž’la yatıp kalkıyor. Ama onlar yalandan mücadele ediyor. Amerika’nın da bir halt ettiÄŸi yok, diÄŸerlerinin de bir ÅŸey yaptığı yok."

Yaptıkları var YPG’ye silah veriyorlar. Bu dostluÄŸa sığmaz. Yeni yönetimden beklentimiz, bu kepazeliÄŸe son vermesi. Yeni yönetimi bundan dolayı sorumlu tutmuyoruz. Bu Obama yönetiminin marifeti. Terör örgütünü kullanarak, terörle mücadele etmek olabilir mi? Gün dostun düşmanın ortaya çıkma günüdür."

"Suriye'de, Irak'ta devlet olmazsa..."

Türkiye’nin dış politikasındaki deÄŸiÅŸimden bahseden Yıldırım, “Suriye’de, Irak’ta otorite, devlet olmazsa biz güvende olamayız. Bundan dolayı iÅŸe iliÅŸkilerimizi düzeltmekle baÅŸladık. Rusya’yla iliÅŸkilerimizi düzelttik. Ä°srail’le iliÅŸkilerimizi bir noktaya getirdik. Suriye’de Rusya’yla beraber ateÅŸkesin saÄŸlanmasını baÅŸardık. AteÅŸkesin BM tarafından kabulünü de saÄŸladık. Åžimdi de Irak ile iliÅŸkileri düzeltmek için çabalar baÅŸlattık” diye konuÅŸtu.

“Etnik ve mezhep temelli çatışma yaratılmak isteniyor”

Yıldırım’ın gündeminde yılbaşı gecesi Ortaköy’de 39 kiÅŸinin öldürüldüğü ve IŞİD’in üstlendiÄŸi saldırı da vardı:

“Bu saldırıyla etnik ve mezhep temelli çatışma yaratılmak isteniyor. Hayat tarzları üzerinden ayrıştırmaya yönelik bu kirli tuzaklar, toplumun kardeÅŸliÄŸini ve saÄŸduyusunu hedef alıyor.

Her türlü ayrıştırıcı söylemin, terörün amacına hizmet ettiÄŸini aklımızdan çıkarmayalım. Sosyal medya üzerinden yapılan kışkırtıcı paylaşımlar, maalesef ülkemize ve kardeÅŸliÄŸimize zarar veriyor. Bu yönde paylaşım yapanlar için yargı harekete geçmiÅŸtir.”

“Ayrışacağımızı bekliyorlarsa, boÅŸuna hevesleniyorlar”

“2017 Türkiye’nin terörle mücadelede mutlak bir hâkimiyetin saÄŸlayacağı yıl olacaktır. 1000 yıllık dayanışma ruhumuzu kimse bozamaz. Ä°ktidarıyla muhalefetiyle terör karşısında dimdik durduk, durmaya da devam edeceÄŸiz. Bu katilleri aramıza salanlar, bu alçakça eylemleri ile farklı yaÅŸam tarzı üzerinden, inançlar üzerinden ayrışacağımızı bekliyorlarsa boÅŸuna hevesleniyorlar. Türkiye bir hukuk devletidir, bu ülkede bütün hayat tarzları, bütün inançlar, bütün düşünceler, devletin güvencesindedir.

Terörün tırmandırılmasındaki sebep, terör örgütlerinin arkasındaki ÅŸer odaklarının Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığından duydukları rahatsızlıktır.

“Uluslararası toplumdan beklentimiz…”

“Uluslararası toplumdan tek bir beklentimiz var; o da ikircikli tavrın bir tarafa bırakılması. Türkiye’nin terörle ortak mücadele çaÄŸrısına, tüm ülkelerin cevap vermesini bekliyoruz.”

“3 kez deÄŸiÅŸik formatlarda darbe giriÅŸimine maruz kaldık”

15 Temmuz darbe giriÅŸimini hatırlatan Yıldırım, “Hiçbirimizin öngördüğü bir ÅŸey deÄŸildi. Hesap tutmadı, çünkü iÅŸ başında milletten gücünü alan AK Parti iktidarı vardı. AK Parti vesayet odaklarına karşı mücadele vererek bu günlere geldi. 2002’den bu yana 3 kez deÄŸiÅŸik formatlarda darbe giriÅŸimine maruz kaldık” dedi.  

"Vesayet rejimini deÄŸiÅŸtiriyoruz"

Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi hakkında konuÅŸan Yıldırım, CHP lideri KılıçdaroÄŸlu’nun “rejim deÄŸiÅŸikliÄŸi” eleÅŸtirisinin doÄŸru olmadığını söyledi. “Artık vesayet yok. Vesayet rejimini deÄŸiÅŸtiriyoruz. 1960’dan bu yana Anayasa hep vesayet hükümleriyle teçhiz edildi. Milli iradenin hükmü sınırlandı” dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.