Sosyal Medya

Güncel

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na suikast uyarısı

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Ortaköy’de yaşanan katliamdan kısa bir süre önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast ihbarlarının arttığı yönünde bilgi verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, acil boyuttaki ihbarlar nedeniyle zaman kaybedilmemesi için yüz yüze görüşme beklenmeden telefonla bilgilendirildi.



KılıçdaroÄŸlu’na saldırı ve suikast uyarısı yılın son günlerinde geldi. Uyarı, yılın ilk saatlerinde Ä°stanbul’da Reina’ya düzenlenen saldırı öncesinde yapıldı.BaÅŸta ana muhalefet lideri olarak KılıçdaroÄŸlu ve muhalefet partilerinin liderlerini hedef alacak suikast ihbarlarının arttığı uyarısı iletildi. Acil boyuttaki ihbarlar nedeniyle zaman kaybedilmemesi için yüz yüze görüşme beklenmeden KılıçdaroÄŸlu telefonla bilgilendirildi. Çok gizli tutulan uyarının bizzat BaÅŸbakan Binali Yıldırım’dan geldiÄŸi ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de aynı yönde bilgilendirilmiÅŸ olabileceÄŸi belirtiliyor. KılıçdaroÄŸlu’na ihbarlar ve deÄŸerlendirmelerin ciddi olduÄŸu belirtilerek, her türlü önlemin alınması gerektiÄŸi, bu çerçevede zırhlı araç tahsis edileceÄŸi bilgisi verildi. Ancak KılıçdaroÄŸlu’nun halen zırhlı aracı kullanmaya baÅŸlamadığı öğrenildi.
 
ARTVÄ°N'DEN SONRA DA Ä°STEMEMÄ°ÅžTÄ°
 
25 AÄŸustos 2016 tarihinde Artvin’de KılıçdaroÄŸlu’nun konvoyuna roketatarlı saldırı düzenlenmiÅŸti. Korumalarının da çatışmaya girdiÄŸi bu saldırıda KılıçdaroÄŸlu ve CHP’liler yara almamış ancak, 1 er ÅŸehit olmuÅŸ, 2 astsubay da yaralanmıştı. PKK’nin üstlendiÄŸi bu saldırının ardından hükümetten KılıçdaroÄŸlu’na yine zırhlı araç önerisi gelmiÅŸ, ancak KılıçdaroÄŸlu zırhlı araç almayı kabul etmemiÅŸti.
 
30 YIL ÖNCESİ GİBİ
 
KılıçdaroÄŸlu’na telefonla yapılan saldırı ve suikast uyarısı, tam 40 yıl önce 2 Haziran 1977’de BaÅŸbakan Demirel’in, CHP Genel BaÅŸkanı Ecevit’e gönderdiÄŸi “gizli, zata mahsus” mektubu ile büyük benzerlik taşıyor.
 
1 Mayıs 1977 katliamından sonra Türkiye, 5 Haziran seçimlerine giderken Demirel, suikast olacağı uyarısıyla Ecevit’e 3 Haziran’da Taksim’deki CHP mitingine katılmama uyarısı yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.