Sosyal Medya

Güncel

Polisten Netanyahu'ya 'pahalı hediye' sorgusu

Haaretz gazetesi, başsavcı Avichai Mandelblit'in ön soruşturmanın ardından sorgulamanın yapılmasına izin verdiğini belirtti.



'SORGULAMA BU AKÅžAM'
 
Polis ve Adalet Bakanlığı soruşturmanın tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini belirtmezken, İsrail Radyosu sorgulamanın bu akşam gerçekleşeceğini iddia etti. Sorgulamanın türü konusunda bir açıklama yapılmazken Netanyahu'nun ofisinden ise soruşturmaya mahal verecek herhangi yasadışı bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.
 
Netanyahu'nun aile sözcüsü ise, "Bütün iddiaların kurgu olduğu ortaya çıkacak. Tekrar ediyoruz, hiçbir şey olmayacak, çünkü hiçbir şey yok" dedi.

Haaretz ve diÄŸer gazeteler, soruÅŸturmanın Netanyahu'nun yerli ve yabancı iÅŸadamlarından 'yüz binlerce ÅŸekel deÄŸerinde' hediye kabul etmesiyle ilgili olduÄŸunu belirtti. Ä°srail'de baÅŸsavcılık, Netanyahu'nun da dahil olduÄŸu gizli tutulan iki konu hakkında cezai soruÅŸturma baÅŸlatma kararı almıştı. Netanyahu'nun adı Almanya'dan alınan denizaltılarla ilgili bir yolsuzluk iddialarına karışmış, ancak Netanyahu ‘bu konunda muhtemel bir çıkar çatışması olduÄŸunu' söyleyerek haberleri yalanlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.