Sosyal Medya

Güncel

'DoÄŸrudan gelen istihbarat yok'

Yılbaşı gecesi saldırıya uğrayan Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan "Bizim işletmemize doğrudan gelen tehdit yok. Doğrudan gelen bir istihbarat da yok. Açık istihbarat ve genel tehdit . Genel şeyler..." dedi.



Yılbaşı gecesi IŞİD tarafından gerçekleÅŸtirilen Reina saldırısında hayatını kaybeden Güvenlik Amiri Fatih Çakmak'ın cenaze töreni BaÄŸcılar Yavuz Selim Cami'nde düzenlendi. Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan basının sorularını yanıtladı. "Herhangi bir tehdit aldınız mı?" sorusuna ise Koçarslan, "Hayır. Bizim iÅŸletmemize doÄŸrudan gelen tehdit yok. DoÄŸrudan gelen bir istihbarat da yok. Açık istihbarat ve genel tehdit. Genel ÅŸeyler... Ä°stihbarat deÄŸil, açık istihbarattı. Benim medya takipten okuduÄŸum ÅŸeylerdi. Emniyetten bir bilgi yok. Emniyetin almış olduÄŸu 17 Aralık'tan beri, o bölgede Bebek-Ortaköy arası almış olduÄŸu; bugüne kadar hayatımda görmüş olmadığım olaÄŸanüstü tedbirler vardı. Açık istihbarattan medyadan, medya takipten okuduÄŸum ÅŸeyle olaÄŸanüstü güvenlik tedbirlerini birleÅŸtirdiÄŸimiz zaman söyleyecek pek fazla bir ÅŸey yok" dedi.

Saldırıda 39 kişinin hayatını kaybetti.

"Kapıdaki güvenliklerin silahı olması gerekir"

Yasada güvenlik görevlilerinin silah taşımaması ile ilgili bir soruya Koçarslan şu yanıtı verdi;

"Yasal düzenlemeye gidilmesi lazım diye düşünüyorum. Konserler, spor müsabakaları… Herhalde içeriyi kastediyorlar. Orada bir ayrım yapılıp yasada açık hale getirilmesi lazım. İçeride doÄŸrudur; mantığı açısından silah bulunmaması ama kapıda mutlaka düzenleme yapılması lazım. Hele ÅŸu olaÄŸanüstü terör ÅŸartlarında mutlaka kapıdaki güvenliklerin silahı olması gerekir. Güvenlik ÅŸirketi direk bize baÄŸlı deÄŸil. Güvenlik ÅŸirketlerinin bunu dile getirip devlet yetkililerinin, meclisin eÄŸer kanunda bir eksiklik varsa düzenlemesi gerekir. Mutlaka silah olması gerekir"

"İblis diyeceğim, törörist bile diyemeyeceğim varlık..."

Koçarslan, ayrıca "Bütün bu açık istihbarata rağmen, olağanüstü güvenlik tedbirlerine rağmen buraya nasıl ulaştı; İblis diyebileceğim , terörist dahi diyemeyeceğim varlık yaratık nasıl ulaştı bilmiyorum. Diyanet işleri başkanımızın duyguları neyse benim de o. Birlikte aşacağız. Beraber aşacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.