Sosyal Medya

Güncel

Gece kulübüne saldırıya 8 gözaltı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ortaköy'deki gece kulübüne saldırıyı düzenleyen faile ait en net fotoğrafı basın mensuplarıyla paylaştı. Saldırıyla ilgili olarak 8 kişi gözaltına alındı.



Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü (TEM) ekipleri yaptıkları çalışmalarda yılbaşı gecesi gerçekleÅŸen terör saldırısıyla ilgili olabileceÄŸini deÄŸerlendirdiÄŸi 8 kiÅŸiyi gözaltına aldı.  

Saldırıyı, IŞİD Ã¼stlenmiÅŸti. Ã–rgüt yayınladığı açıklamada, saldırganın âkıbetine iliÅŸkin bir bilgi vermedi. 

Saldırganın fotoğrafı

Polis, saldırgana ait olan ve gece kulübüne ait güvenlik kameraları görüntülerinden elde ettiği bir fotoğrafı paylaştı. Saldırganın kimliğini tespit etmek için çalışmalar ise sürüyor.

Saldırgan, gece kulübüne elinde uzun namlulu silah, yüzü kapalı ve sırt çantalı olarak yaklaşmış, kapının önünde bekleyen polis ve özel güvenlik elemanlarını vurduktan sonra içeri girerek, yılbaşı kutlamalarına katılanlara rastgele ateş açmıştı. Saldırgan daha sonra kıyafetini değiştirerek, kalabalığın arasına karışıp kaçmıştı.

Saldırıda 39 kiÅŸi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 65 kiÅŸi de yaralandı. 

Daha önce bir haber sitesinde, saldırgana ait olduÄŸu iddia edilen baÅŸka fotoÄŸraflar da yayınlanmış ancak söz konusu fotoÄŸraflardaki Kazakistan vatandaşı, kendisinin saldırıyla baÄŸlantısı olmadığını açıklayıp polise giderek ÅŸikâyetçi olmuÅŸtu. 

Kaynak: DHA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.