Sosyal Medya

Güncel

Bakan Bozdağ'dan 'sosyal medya' uyarısı

Adalet Bakanı Bozdağ, "Sosyal medyadan, terörü, terör örgütlerini, teröristleri ve terör eylemlerini övenlerin ve destekleyenlerin eylemleri, hukukumuza göre suçtur." dedi.



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, terörü, terör örgütlerini, teröristleri ve terör eylemlerini övenlerin ve destekleyenlerin eylemlerinin suç olduÄŸunu vurgulayarak, cumhuriyet savcılarının görevinin suçları soruÅŸturmak ve deliller suçun iÅŸlendiÄŸine dair yeterli şüphe doÄŸurduÄŸu takdirde kamu davası açmak olduÄŸunu belirtti.

BozdaÄŸ, Twitter hesabında, terör saldırılarının ardından yapılan yorum ve paylaşımlara dikkati çekerek, ÅŸunları kaydetti: 

"Terör örgütü kurma/yönetme, terör örgütü üyeliÄŸi, terör örgütüne üye olmamakla beraber terör örgütü adına suç iÅŸleme, suçu ve suçluyu övme, terörün ve terör örgütünün propagandasını yapma, suç iÅŸlemeye ve kanunlara uymamaya tahrik, halkarasında korku ve panik yaratarak tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aÅŸağılama, nefret ve ayrımcılık, hukukumuza göre suçtur ve cezai müeyyidesi vardır. Terör saldırıları öncesi ve sonrası; yazdıkları, yorumları, söyledikleri ve sosyal medyahesaplarındaki mesajlarıyla... Terörü, terör örgütlerini, teröristleri ve terör eylemlerini övenlerin ve destekleyenlerin eylemleri, hukukumuza göre suçtur. Cumhuriyet savcılarının görevi, suçları soruÅŸturmak, deliller suçun iÅŸlendiÄŸine dair yeterli şüphe doÄŸurduÄŸu takdirde kamu davası açmaktır." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.