Sosyal Medya

Dünya

ABD Büyükelçiliğinden iddialara yanıt

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Reina'daki saldırıyla ilgili "Amerikan hükümeti tehditlerle ilgili bilgi sahibi değildi" dedi.



ABD'nin Ankara BüyükelçiliÄŸi, Ä°stanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısına iliÅŸkin ABD'nin önceden bilgi sahibi olduÄŸu iddialarına, "Sosyal medyada dolaÅŸan dedikoduların aksine, Amerikan hükümeti Reina kulübü dahil olmak üzere belirli eÄŸlence yerlerine yönelik tehditlerle ilgili bilgi sahibi deÄŸildi ve Amerikan hükümeti Amerikalıları belirli mekanlar ya da mahallelerden uzak durmaları konusunda uyarmadı." yanıtını verdi.

Açıklamada ayrıca ÅŸunlar kaydedildi: "ABD ve Türk kurumları terörle mücadelede yakın istiÅŸare içindedir, buna terör tehdidi şüphelerine iliÅŸkin bilgi paylaşımı da dahildir. Bu iÅŸ birliÄŸi, bizler ortak terör tehdidiyle mücadele ederken sürecektir. Günün erken saatlerinde Beyaz Saray ve BüyükelçiliÄŸimiz tarafından da belirtildiÄŸi üzere, dün geceki terör saldırısını kati surette kınamaktayız. Amerikan vatandaÅŸlarının da saldırıya uÄŸradığı bu çirkin saldırıdan etkilenen herkese taziyelerimizi sunuyoruz."

REÄ°NA'NIN SAHÄ°BÄ° NE DEMÄ°ÅžTÄ°

Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan, olayın ardından bir gazeteye verdiÄŸi röportajda, Amerikan istihbaratının saldırının bilgisini paylaÅŸtığı yönünde ifadelerde bulunmuÅŸ, daha sonra sözlerinin anlamının dışında paylaşıldığını belirterek, ABD'nin basına yansıyan ve kendi vatandaÅŸlarına yönelik uyarılarını kastettiÄŸini belirtmiÅŸti. ABD BüyükelçiliÄŸi, söz konusu açıklamayı, saldırının ardından bazı haberlerde ve sosyal medyada yer alan, Amerikan istihbaratının saldırıyı daha önceden bildiÄŸi yönündeki yorumların ardından yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.