Sosyal Medya

Güncel

Yılbaşı gecesi AVM'de dayak yiyen gençler konuştu

Adana'da farkındalık oluşturmak için, “Sen müslümansın yılbaşı kutlamazsın", "Milli piyango kumardır, haramdır" gibi yazılı tişörtlerle bir AVM'ye giren 4 genç, güvenlik görevlileri tarafından öldüresiye darp edildi.



Adana'da farkındalık oluÅŸturmak için, “Sen müslümansın yılbaşı kutlamazsın", "Milli piyango kumardır, haramdır" gibi yazılı tişörtlerle bir AVM'ye giren 4 genç, güvenlik görevlileri tarafından öldüresiye darp edildi.

Darp edilen gençler daha sonra polis merkezine gidip güvenlik görevlileri hakkında şikayetçi oldular.

Güvenlik görevlilerin darp ettiği gençlerden Zeynettin ÖZGÜN şu açıklamaları yaptı.

"Ben Zeynettin ÖZGÃœN, o gece AVM’de darp edilen kiÅŸiyim

-Biz yılbaşının kutlanmasının Islama göre caiz olamadığını, yapılan bu kutlamanın islama aykırı olduğunu anlatmak için gittik. Başka hiçbir amacımız yoktu. Biz elimizde, silah, sopa yada herhangi bir taş almamıştık. Sadece elimizde, yılbaşı gecesinin kutlamasının İslam dininde caiz olmadığını belirten broşürler vardı. Biz 4 arkadaş gittik, olay bir anda gelişti ve biz bu hızlı gelişen olayların içinde kaldık.

-Biz arkadaÅŸlarla gündüz anlaÅŸtık, daha önce bastırdığımız siyah renkli ve üzerinde yazı yazan tişörtlerle gittik. “Sen müslümansın yılbaşı kutlamazsın", "Milli piyango kumardır, haramdır" yazıları vardı. Biz hem tişört hem de el broşürleri bir farkındalık oluÅŸturalım niyetiyle çıktık yola bunun için AVMye gidelim dedik. Biz içerde sorun olmasın diye el broşürlerini güvenlikçi bıraktık ve AVM’de az ilerlemeye baÅŸlar baÅŸlamaz bir güvenlikçi bu ÅŸekilde dolaÅŸamazsınız dedi.

Sözleri biter bitmez bizleri hemen kapalı ve kimsenin olmadığı bir odaya götürdüler ve ileri geri konuşmaya başladılar, daha sonra içeriye sayısını tam bilmediğim ama yaklaşık 6-8 arasında güvenlik görevlisi daha girdi. Ve hiç konuşmadan bize vurmaya başladılar, biz ne kadar korunmaya çalışsak ta buna gücümüz yetmedi. Bir süre bu şekilde devam etti, daha sonra içeriye sivil polis girdi.

Karanlık yere giren sivil polis, “Ä°sterseniz tutanak için ekip çağıralım” dedi. Benim yanında 18 yaşın altında 1-2 kiÅŸi vardı. Bende, benim yüzünden karakolluk olmasın diye “Bizi bırakın yeter dedim”

Olayı duyan arkadaÅŸlarımdan bazıları, “Gelelim mi?” dediler, ben “Gerek yok, olay bitti” dedim.

AVM’nin güvenlik görevlileri, polisin yanında bizlere hakaret etmeye devam ediyorlardı. Daha sonra yanımda bulunan arkadaşın babasını aradım oda bize “Bekleyin, geliyorum” dedi. Biz de yakın bir camide onu bekledik ve daha sonrasında Arkadaşın babası geldi tabi olayı duyan baÅŸka iki abimiz daha gelmiÅŸti. Bize sordular “Ne yapalım?”
Ben, “BoÅŸ verin ÅŸikayetçi olmayalım bundan bir ÅŸey çıkamaz.” dedim. Yanımıza gelen aÄŸabeylerden bir tanesi, “ O zaman gidelim bir konuÅŸalım, yani nedenini öğrenelim” dediler.

4 kiÅŸi gittik, daha AVM’nin giriÅŸinde bir iki kelime etmeden 20 30 kiÅŸi bir anda bize saldırdı ve biz kendimizi dışarıya zor attık. Kendimizi dışarıya atmamıza raÄŸmen dışarıda vurmaya devam ettiler.

Biz kaçmaya başladık, onlarda bizi kovaladı, bir arkadaşıma telsiz ile başından vurup yaraladılar. Bir arkadaşımı yerde sürüklerken dizleri yaralandı. Benim yüzümdeki bir kemikte çatlak oluştu ve vücudumda darp görmeyen yer kalmadı.

Daha sonra tevafuken orada geçen bir polis devriye aracı olaya müdahale etti, biz karakola gittik ve bizi vuranlardan ÅŸikayetçi olduk.

Biz yanlış bir ÅŸey yapmadık, kimseyi vurmak için girmedik, elimizde hiçbir silah veya benzeri bir ÅŸey yoktu, sadece Allah’ın haramları hakkında tebliÄŸde bulunmak istedik. Bu ülkede birileri haram iÅŸleyebilme özgürlüğüne sahipse, bizimde Allah’ın haramlarını tebliÄŸ etme özgürlüğüne sahibiz.

 

Medya Times

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.